Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir Ekonomi Politikaları Başkanı Tamer Cücü, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. İl binasında yapılan basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Cücü’ye partililer eşlik etti.

iyi-partili-cücü

ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

İzmir Milletvekilliğine talip olduğunu açıklayan İYİ Partili Tamer Cücü, “Mevcut iktidarın 20 yıllık yanlış politikaları ve uygulamaları bana, etkisiz eleştiri ve muhalefet yapmaktan öte, aktif siyaset içerisinde bulunarak ülkemize daha fazla katkıda bulunabileceğimi düşündürdü. Bu bağlamda, Atatürkçülüğünden, demokratlığından, milliyetçiliğinden, liderliğinden ve vatan sevgisinden, şüphe duymadığım Sayın Meral Akşener’in başkanlığındaki İYİ Parti benim için en doğru yerdir. Bu sebeple İYİ Parti’de, gönüllü olarak ilk aktif siyasi hayatıma başladım. Milletvekilliğine aday olacaklar için Genel Merkezi’mizin aldığı tavsiye kararı doğrultusunda İYİ Parti İzmir il Yönetim Kurulu’nda görev almayacağımı beyan ederim. Partimize, şehrimize, ülkemize daha fazla hizmet etmek üzere İYİ Parti İzmir Milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Takdir partimizindir” diye konuştu.

‘HEPİMİZİN SESİ OLMAK İÇİN…’

Türkiye’nin yaşadığı sorunlara dikkat çeken İYİ Partili Cücü, tarım sektörü ve İzmir özelinde de değerlendirmelerde bulundu. Cücü, şöyle konuştu: “20 yıllık yönetimleri boyunca, geriye dönüp baktığımız iktidar ve ortağının ülkeyi getirdiği ver ortadadır. Kaybetmek ve geriye gitmek bu ülkenin asla kaderi değildir. Ucube, ne olduğu belli olmaz bir yönetim şeklinin içinde olduğumuz başkanlık sistemi, ithal politikacılarla ve teknokratlarla bizleri itham eden iktidarın bizzat, ithal ettiği bir sistemdir. İl Teşkilatımızda sorumlu bulunduğum ekonomi politikaları da maalesef bu ucube sistemden muzdariptir. Özellikle aday adaylığımı açıkladığım coğrafyadaki tarım sektörümüz gerek çeşitlilik gerekse kalite olarak benzersiz ürünler üretmesine rağmen ne çiftçisine ne de işleyerek nihai ürün haline getiren sanayicisine, yanlış politikalar sonucu yeterli faydayı sağlayamamaktadır. Büyükşehirlerdeki konut, enflasyon, mülteci ve hayat pahalılığı gibi sorunlara, çözüm sağlayabilecek olan tarım sektörümüz, asla gerçek potansiyelini yakalayamamıştır. Diğer taraftan güzel İzmir’imize, yine bu iktidar döneminde, genel bütçeye aktardığı oranda yatırım payı verilmemiştir. Örneğin; 17 bakanlığın İzmir'de yürüttüğü 550 proje vardır. 2021 yılı rakamlarıyla 14,7 milyar TL tutan bu yatırımlar için sadece 2,5 milyar TL aktarıldığı için, projelerin gerçekleşme oranı yüzde 15’te kalmıştır. Diğer taraftan yerel yönetimlerin 9,6 milyar TL'lik 162 projesi bulunmaktadır. Yerel yönetimler bu projelere toplam 3,2 milyar TL aktarmış ve yüzde 33’lük kısmını hayata geçirebilmiştir. Ayrıca 550 projenin 41 adedi bitirilmiş, 225 adedine halen çivi dahi çakılmamıştır. Ulaştırma Bakanlığına göre, yerel yönetimler için 60 milyar liralık proje yürütülürken, bu büyüklük içinde İzmir'e 1 TL’lik dahi yatırımı yoktur. Bizzat sektör içinde 25 yılını aşan bir hizmetle gerek çiftçinin gerekse tarıma dayalı sanayinin, sorunlarına sadece kulak kabartmanın ötesine geçerek, tüm bu sektörün sorunlarına çözüm bulmaya ve İzmir'imizin devlet kaynaklarından hakkettiği oranda faydalanması için parlamentoda hepimizin sesi olmaya adayım.”

TAMER CÜCÜ KİMDİR?

1971 Manisa doğumlu, Makedon göçmeni bir ailenin oğluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Manisa'da tamamladım. Lisans eğitimimi 1995 yılında Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliğinde tamamladıktan sonra, Ziraat Fakültesinde Toprak ve Bitki Besleme bölümünde yüksek lisans yaptım. Evliyim ve bir oğlum var. Hali hazırda tarım sektörüne hizmet verdiğimiz firmamızda Genel Müdür olarak çalışma hayatıma devam etmekteyim.

Editör: Duygu Kaya