DERLEYEN: NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE- Özgür Coşkun’un sunduğu Politik’İz programının konuğu İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Müjde Harput Apak oldu. Parti çalışmalarını anlatan Harput Apak, gündem değerlendirmesinden parti çalışmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. İlçe başkanlığı olarak birlik olmayı başardıklarını söyleyen Harput Apak, Genel Başkan Akşener’in halk için umut olduğunun da altını çizdi.

Karşıyaka’da iyi bir ekiple çalıştıklarını söyleyen Harpu Apak, “Mütevazı olamayacağım çok iyi gidiyoruz. Her zaman söylüyorum; yıldırlar takımıyla çalışıyorum. Bu bir ekip işi. ‘Ben’ derseniz kaybedersiniz. Karşıyaka’da ‘biz’ olmayı başardık. Arada itilaflarımız oluyor ama özünde çok iyi bir aileyiz” dedi.

Saha çalışmalarının da başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade eden Harput Apak, “Aktif bir ilçeyiz. Ekip olmayı, farklı yerlerde var olmayı öğrendik. Çok sevdiğim bir ağabeyim; ‘Müjde nereyi dönsem oradasınız. Vatandaşa yapıştınız’ dedi. Bu beni çok mutlu etti. Örneğin, ben o gün sahada değilim ama başka arkadaşım var. Bölünüyoruz. Tüm enerjimizi bir yere vereceğimize Karşıyaka’ya yayıyoruz. Keşke daha çok olsak da daha çok yayılsak. Çok gurur duyuyoruz. Karşıyaka’da İYİ Parti gümbür gümbür geliyor” diye konuştu.

‘Karşıyaka CHP’nin kalesidir’ söylemine karşı çıkan Harput Apak, “Karşıyakalı, CHP’li değildir. Karşıyakalı demokrattır, cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, liberaldir, demokrasiye çok inanır. Bu 5 faktörün nerede olduğuna inanırsa demokrasi hakkını orada kullanır. Onun için ‘CHP’lidir’ değil, o değerleri taşıyan yerdedir. Karşıyaka’da kişilerin ve partilerin önemi yoktur. ‘Bana hizmet gelmesin önemli değil yalnız, inandığım kemik değerlere zarar gelmesin’ düşüncesi var. Karşıyakalının tavrı çok net. Biz de bu özellikleri içimizde barındırdığımızı söylüyoruz. Karşıyaka da bize, Genel Başkanımıza inandı. Ekibimiz de bu inanç yapısına sahip insanlardan kurulu” açıklamasında bulundu.

‘ÇÖZÜM İSTİYOR’

Karşıyaka halkının kendilerini umut olarak gördüklerini aktaran Harput Apak, “Tabii ki CHP ile ittifakız ama insanlar artık net çözüm istiyor. İnsanlar umutsuz. ‘Ne yaparsak bu düzeni değiştiremeyiz’ düşüncesi var. Bu zamana kadar değişmedi kim gelip değiştirecek? Bunun garantisini istiyorlar. İnsanlar umut istiyor. Bizim güneş gülüşlü bir Genel Başkanımız var. Bize umut oldu. Onun gücüyle hepimiz pür gayret çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘UMUDUMUZ AKŞENER’

Akşener’in İzmir ziyaretini değerlendiren Harput Apak, gördükleri ilginin kendisini duygulandırdığını söyledi. Akşener’in güçlü bir duruşu olduğunu belirten Harput Apak, “Genel Başkanımız dimdik duruş sergileyen bir kadın. Biliyoruz ki bu ülke Kurtuluş Savaşı’na Nene Hatunlarla, Kara Fatmalarla, Halide Ediplerle girdi. Cumhuriyetimizin bu günlere gelmesinde çok büyük rol oynadılar. Genel Başkanımızda da o ruhu çok net görüyorlar. Halk, Genel Başkanımıza derdini anlatabilmek için birbirini ezdi. Çünkü kendilerini birisinin dinlediğinden çok emin. Derdimizi dert eden, ulaşılmaz değil. Genel Merkez’den gelen bir talimat vardı; hiçbir yönetici Genel Başkan’ın yanında olmayacak. Halkla beni baş başa bırakın dedi. Yöneticiler olarak kenarda durmaya gayret gösterdik ve hiçbir vatandaşımıza dokunmadan sarılmadan geçmedi. Halkımız gerçekten çok çaresiz. Artık bir umudumuz var; o da Meral Akşener. Herkes güneşe döndü yüzünü” ifadelerini kullandı.

‘TENCERE, KOLTUK GÖTÜRECEK’

Vatandaşın en çok tencerenin kaynamamasından şikâyetçi olduğunu söyleyen Harput Apak, “Geçinemiyorlar. Öğrencilerimiz de çok zor durumdalar. Hem barınamıyorlar hem eğitim sıkıntısı var. Depremzedeler de çok mağdur. EYT’lilerin bir sürü sıkıntısı var. Ama kalın kalın altı çizilen tencereydi. Bu tencere koltuk götürecek. Artık insanlar yaşayacak durumda değiller. Bakan Nebati’nin söylemine göre enflasyon yükselmeye devam edecek. Resmî enflasyon şu anda yüzde 61’lerde. Yılsonuna kadar yükseleceğini kendileri söylüyorlar. 4250 lirayla vatandaş yılsonuna kadar nasıl geçinecek?” diye sordu.

‘GÜNÜ KURTARIYORLAR’

Karşıyaka’nın arka mahallelerinde yaşayan insanların hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlatan Harput Apak, “Günü kurtarmaya çalışıyor. O gün karnını doyurabiliyorsa şanslı. Hangi esnafa gidiyorsam ‘bittik’ diyor. Karşıyaka’da ünlü bir AVM’ye gitmiştim. Neredeyse tüm dükkânlar kapalı. İflas eden edene. Nereye kadar gidecek böyle? İnsanlar intihar ediyorlar. En çok kadınlar çaresiz. Genel Başkanımız da bu yüzden kadınların halinden daha çok anlıyor. Geçen gün pazara gittim. Biberin kilosu 50 lira. İnsanlar akşam çarık çürük sebze topluyor. Bu ülkenin insanları bunu hak etmedi. Bunlar kötü günlerimiz demek istemiyorum ama eğer seçim olmazsa çok daha kötü günler ne yazık ki bizi bekliyor” diye konuştu.

‘BİRİNCİ PARTİ OLURUZ’

Seçim beklentisine dair açıklamalarda da bulunan Harput Apak, “Partimizden gelen bir bildiri yok. Ama öngörüme göre şu sistem, Merkez Bankası’nın rezerv durumu, petrolün durumu, enflasyon oranları, üretici fiyat endeksiyle, kiraların oranlarıyla bu sistem 2023’ü görmez. Dayanacak durumda değiliz. Sosyal bir patlama yaşanacağını düşünüyorum. Sandık konsa birinci parti olacağımızı düşünüyorum. Müthiş bir dip dalga geliyor. Hangi vatandaşımızla konuşsak oyum Meral Akşener’e diyor. Genel Başkanımıza dalga dalga yayılan bir güven duygusu var. O bu kadar çalışırken biz çalışmamaya utanırız” dedi.

‘İLETİŞİMİMİZ ÇOK İYİ’

Karşıyaka’daki ittifakın uyumlu bir şekilde ilerlediğini dile getiren Harput Apak, “İnsanlar kavga etmekten, kötü siyaset dilinden, öfkeden yorulmuştu. İnsanlar bıktı, çözüm istiyor; o kadar yaralı ki sarıp sarmalanmak istiyor. Siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakalım. Vatanı kurtarma derdindeyiz. Çünkü artık bir kurtuluş savaşındayız. Ülkemizi nasıl düze çıkarabiliriz, demokrasiyi nasıl yükseltebiliriz bunu tartışmalıyız. Sonra kendi içimizde renklere bölünürüz. Şimdi bir ortak paydamız var ve ortak payda altında buluştuk. DEVA Partisi’yle de Cemil Tugay’la da iletişimimiz çok iyi. Birbirimize her konuda destek veriyoruz. Herkesin tek bir ortak derdi var; vatan” ifadelerini kullandı.

‘HALK ONU ÖZLÜYOR’

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a değerlendirmelerini de aktaran Harput Apak, “Çok mütevazı, zarif, tevazu sahibi birisi. Ama Karşıyakalı daha çok gördüğü, sarıldığı bir başkan istiyor. Bir yandan da kendisine hak veriyorum çünkü ne zaman yanına gitsem çalışıyor. Çalışmıyor desem yalan söylerim. Karşıyakalının dokusu farklı. Halkın bundan muzdarip olduğunu duyuyorum. Siyaset olarak bulunduğu koltuğun hakkını veren, dürüst biri olduğuna inanıyorum. Çok da çalıştığını düşünüyorum. Halk onu özlüyor diyelim. Naçizane bir Karşıyakalı olarak söylüyorum” diye konuştu.

‘STK’LARLA İÇ İÇEYİZ’

İYİ Parti olarak Karşıyaka’daki STK’larla sıkı bir diyalog içerisinde olduklarının altını çizen Harput Apak, “Çünkü STK’larda bulunanların yüzde 80’i benim hayatımın içinde olan insanlar. Ben onların kızı gibiyim. Ailenin içindeyim. Benim Karşıyaka için ne kadar mücadele ettiğime inanan, kişiliğimi bilen insanlar. Kadınlar, gençler için birçok şey yapıyoruz. Hayattaki her renge dokunmaya çalışıyoruz. Gençlerimizle çok güzel projelerimiz var. İlki 23 Nisan’da geliyor. Gençler farklılar. Hayata bakış açıları ve öncelikleri farklı. Doğayla, hayvanlarla ilgili neler yapıyoruz onlara bakıyorlar. Dil kodlarını çözmeye çalışıyorum. Gençlerimiz de geçen cumartesi itibariyle sahaya indiler. Stand açıyorlar. Haklı korkuları kaygılar da var. Var olma mücadelesi veriyorlar” açıklamasını yaptı.

‘STADIMIZI İSTİYORUZ’

Karşıyakalı olarak beklentilerini de dile getiren Harput Apak, şunları söyledi:

“Karşıyaka Stadımızı geri istiyoruz. Karşıyakalıyım ve Karşıyaka Spor Kulübü üyesiyim. Biz bir imza kampanyası başlattık. Bir polikliniğimiz yok. Devlet hastanemiz vardı yıkıldı. Var olan semt polikliniklerimiz tadilat nedeniyle yıkıldı, yerine de konmadı. Vatandaşlarımız özel hastanelere mahkûm bırakıldılar. Bu yüzden stadımızı ve polikliniklerimizi geri vermelerini istiyoruz. Karşıyakalı gibi bir seçmenin bu devirde bu kadar insani bir haktan mahrum kalması çok acı veriyor. Hepimizin tepesinde bir şehir hastanesi yapılıyor ama hasta garantiliymiş. Aklım fikrim çok almıyor. Devletimizin ana görevi yol, hastane, okul yapmaktır. Bunu yap-işlet-devret modeliyle birisine yaptırım bir de üstüne hasta garantisi vermeyi benim aklım almıyor. Bir de kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde yaptılar. İnsanlar nasıl gitsin.”

Karşıyaka Stadı’na ayrı bir parantez açan Harput Apak, “Tamam, stadımızı istiyoruz ama mevcut hükümetin yerel iktidarla zıtlaşması normal değil ki. Hizmetin siyaseti olmaz. İyi olan, güzel olan şeyleri eleştirmenin peşinde değiliz. Mevcut hükümetimiz iyi yaptığı sürece neden var olan düzeni bozalım? Daha çok destek veririz ki devletimiz yukarı çıksın. Eksik varsa da durumu dile getiririz. Sayın Cemil Tugay insanların aklıyla dalga geçmeyin demiş ama şunu söylemek istiyorum; insanları bununla caydıramazsınız” diye konuştu.

‘YAPICI OLMAMIZ GEREK’

AKP ilçe başkanının eleştirilerine yanıt veren Harput Apak, “Sadece muhalefetle bir yere gelemeyiz. Yapıcı olmamız gerekiyor. Kent, ülke bizim. Feraset sahibi, takdir eden bir milletimiz var. Önceden oy ver sonra hizmet ederim düşüncesi hâkim olabilir ama artık çok reel ve sonuç görmek istiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi