Bornova Belediyesi’nin Şubat ayında açılan Asfalt tesisi ile başlattığı büyük yol hamlesinde çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi’nde gece asfalt çalışması yapan belediye işçilerini serim çalışmalarının son gününde ziyaret ederek, baklava dağıttı. İşçilerin yeni yılını kutlayan Başkan İduğ, Kızılay yokuşunda yapılan çalışmaların da tamamlandığının müjdesini verdi. Başkan İduğ, “Bu caddede çok uzun yıllardır devam eden bir sorunu çözmüş olduk” dedi.

İlçe genelinde gerçekleştirilen asfalt serim, yol yapım ve bakım onarım çalışmaları kapsamında ilçenin ana arterlerinden olan ve trafik akışının yoğun olduğu Kızılay Mahallesi Yokuşu’nda asfalt serimi tamamlandı. Ersoy Caddesi’ne toplamda 3 bin 300 ton asfaltla döküldü.

Baklava sürprizi

Gece yapılan çalışmalarda işçileri sık sık ziyaret ederek incelemeler yapan Başkan İduğ, çalışmaların son gününde de onların yanında oldu. İşçilere sürpriz yaparak baklava ikram eden Başkan Mustafa İduğ, hem çalışmaların tamamlanmasını hem de yeni yıllarını kutladı.

İşçilere özverili çalışmaları için teşekkür eden Başkan Mustafa İduğ, “Bornova’da yol sorunu kalmayacak dedik ve bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık. 2022 yılında verdiğimiz sözü tuttuk. 2023 yılında da aynı performansla çalışmalarımıza devam edeceğiz”dedi.

Yol yapma rekoru

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum için de çalıştıklarını da belirten Başkan İduğ, “Yılda 100 bin ton asfalt dökmeyi planladık. Kendi sorumluluk alanımız içinde yaptığımız serim çalışmalarında 40 bin tonu geçtik. Hedefimiz Bornova’daki yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak. Tesisimizde sağladığımız uygun maliyet sayesinde Bornova’da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk” diye konuştu

Editör: Duygu Kaya