İnciraltı Yerleşkesi'nde yer alan fakülte binası fuaye alanında yapılan iki günlük etkinlikte; özel sektörde faaliyet gösteren Acıbadem, Amerikan Hastanesi, Atakalp, Başkent Hastanesi, Becton Dickinson, Egepol, Ekol KBB, Emot, Kent ve Lösev tanıtım stantları açarak broşür ve sözlü anlatımlarla hemşire adaylarını bilgilendirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Hemşirelik Fakültesi Kariyer Planlama Komitesi'nin koordinasyonunda yürütülen iki günlük programda, DEÜ Hemşirelik Fakültesi 4. sınıf öğrencileri iş ve staj pozisyonları, çalışma ortamları ve kariyer seçenekleri hakkında kapsamlı bilgi aldı. Karşılıklı etkileşimin hem öğrenciler hem de kuruluşlar için ileriye dönük adımlara yönelik büyük farkındalık sağlayacağı belirtildi.

DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samiye Mete, bu fuarın aslında katılımcı kuruluşlar için üst düzey özellik ve donanımla yetişmiş hemşirelere kendilerini anlatma fırsatı sunduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, kendisini sürekli geliştiren, sorgulayan, çalışkan ve sektörün en iyileri diyebileceğimiz öğrenciler yetiştiriyor. Hemşire adaylarımız, probleme dayalı öğrenim ile çok iyi eğitim aldılar. Çok yerden talep var. Karşılıklı güçlü etkileşimin sağlandığı bir fuar olduğunu düşünüyorum. Fakültemiz, yüksekokul olduğu günlerden bugüne her yıl kariyerle ilgili önemli organizasyonlar yaptı. Fakat bu yıl ilk defa farklı bir formatta etkinlik yaptık. Üniversitemizin Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü'nün önerisi ile yola çıktık ve yüksek katılım ile hedefine ulaştı. Emeği geçenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum."

DEÜ Hemşirelik Fakültesi Kariyer Planlama Komitesi Başkanı Doç. Dr. Şeyda Seren İntepeler de "Katılımcı kuruluşlarda mezunlarımızdan çalışanlarımız çok. Bu nedenle yetiştirdiğimiz hemşirelerin niteliklerini biliyorlardır. Biz yönetim dersimizde öğrencilerimize kariyer planlamanın, CV hazırlamanın ne kadar önemli olduğunu, nasıl bir yöntemle kurumlarında varolacaklarını tek tek tartışıp anlatıyoruz. Bu etkinlik, öğrencilerimizin anlattıklarımızı yakından deneyimlemeleri için önemli bir fırsat oldu. Katılım için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi