Sözcü’de yer alan habere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, ocak ayındaki geleneksel indirim döneminin ardından yeni sezonda fiyat indiriminin mümkün görünmediğini belirtti. Fayat, “Seçim sath-ı mailine girdiğimiz yılın ilk yarısında, parasal genişlemenin her kademede olduğu bir dönemde asgari ücret artışı, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), esnafa uygun krediler konuşulurken fiyatları sabit tutmak maalesef mümkün değil” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, gıda perakendecilerinin ardından giyim ve ayakkabı sektörlerine de indirim çağrısı yapmıştı. Perakende sektörü temsilcileri indirim ve fiyat sabitleme kampanyalarının önümüzdeki aylarda devam edebilmesinin kur ve girdi maliyetleri gibi unsurlara bağlı olduğunu belirtti. Ötelenen alışverişlerin yapılmaya başlanmasıyla birlikte üreticilerin daha önce yapamadığı zamların hayata geçeceğini belirten Şeref Fayat, “Giyim sektörü için ocak zaten indirim ayı. Ancak şubat ile birlikte, maaş artışlarının ötelenen alışverişleri harekete geçirmesiyle alt ve orta fiyat grubunda bırakın indirim olmasını, aksine enflasyona olumsuz yönde katkı yapmaya başlayacak bir hazır giyim sektörü bekliyorum” diye konuştu.

AYAKKABI SEKTÖRÜ DE ŞİKAYET EDİYOR
Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, hazır giyim ve ayakkabı sektörünün zaten maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmadığını, daha fazla indirim için girdi maliyetlerinde düşüş olması gerektiğini söyledi. İçten, “Asgari ücrette, enerji maliyetlerinde artış var. Emtia fiyatları dünya çapında gerilerken, bizim hammadde tedarik fiyatlarımız maalesef bu oranda gerilemiyor” dedi.

NİSAN’DAN SONRA ZAM
Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de yazlık ürünlerle ilgili maliyet artışları nedeniyle fiyatların nisandan itibaren yukarı seyir gösterebileceğini söyledi.

Editör: Duygu Kaya