AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, başkanlık sistemine ilişkin "Yeni Anayasa teklifimizi en kısa sürede Meclis'e getireceğiz" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis'e yeni anayasa getireceğiz. Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır" diye konuştu. 

İZMİR PROGRAMI NETLEŞTİ

Başkanlık açıklamasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın, cuma günü yapacağı İzmir ziyaretinin programı netleşti. Akıllara Başkanlık turunun İzmir'den mi başlayacağı sorusu geldi.

Programa göre saat 09.30'da Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak olan akademik yılı açılış törenine katılacak olan Yıldırım, Başbakanlık Ofisi'nde Göztepe Stadı'nı tanıtacak. 

Yıldırım, İZBAN koordinasyonunda İzmir'deki kulüp başkanlarıyla görüşme yapacak. Cuma Namazı'nın ardından saat 15.00'da Ödemiş'te Hükümet Konağı önünde tarım mitingi yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım, burada tarım ve hayvancılık teşviklerini de açıklayacak. Kiraz'da ziraat odası, esnaf odası, tarım kredi kooperatifleriyle yemekli toplantıda biraraya gelecek. bşabakan Yıldırım aynı gün kentten ayrılacak.

Editör: Haber Merkezi