Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında yeni yıla evde giren vatandaşlar, en yoğun konuşma ve mesajlaşma dönemlerinden birini yaşadı. Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre Turkcell’liler yakınlarıyla toplam 884 milyon dakikaya yakın konuşma gerçekleştirdi. Yılın son günü 521 milyon 566 bin dakika ile en çok konuşulan gün oldu.

EN ÇOK KONUŞAN İLK ÜÇ İL: İSTANBUL, ANKARA, İZMİR

En çok konuşan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Adana, Diyarbakır ve Kocaeli oldu. İstanbul 123 milyon dakikaya yakın süre konuşurken, Ankara 51 milyon, İzmir 29 milyon ve Bursa 25 milyona dakikaya yakın arama gerçekleştirdi. Bu illeri 23 milyon 373 bin dakika ile Antalya, 19 milyon 480 bin dakika ile Gaziantep, yaklaşık 19 milyon dakika konuşma süresi ile Adana, Diyarbakır ve Kocaeli takip etti. Vatandaşlar, yurt dışıyla da 795 bin dakikaya yakın konuştu.

TÜRKİYE’DEN EN ÇOK ARANAN ÜÇ ÜLKE: TÜRKMENİSTAN, KIBRIS, AFGANİSTAN

Türkiye’den en çok Türkmenistan, Kıbrıs, Afganistan, Almanya, Özbekistan ve Bulgaristan arandı. Yurt dışından en çok Türkiye’yi arayan ülkeler ise Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna ve Sırbistan olarak sıralandı.

1 MİLYARIN ÜZERİNDE YENİ YIL KUTLAMA MESAJI GÖNDERİLDİ

Platform üzerinden 17 milyon dakika sesli arama gerçekleştirilirken 600 bin dakika görüntülü görüşme yapıldı. Platformda 1 milyarın üzerinde yeni yıl kutlama mesajı gönderilirken, 200 bin kullanıcı dahil oldukları sohbet gruplarında 130 milyon mesajlaşma gerçekleştirdi.

MOBİL İNTERNET KULLANIMI KATLANDI

Yeni yıl coşkusunu evde yaşayan Turkcell’liler iki gün boyunca 22 milyon GB’a yakın veri kullandı. Data trafiğinde başı çeken iller arasında İstanbul ilk sırada yer aldı. İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Şanlıurfa takip etti.

Dijital televizyon platformu TV+, yılbaşına özel seçtiği yapımları seyircilerle buluştu. Yeni yıla televizyon izleyerek girmeyi tercih edenler yaklaşık 396 milyon dakika TV+ izledi.


 


 


DHA-Ekonomi - Türkiye-İzmir / Merkez - DHA

Editör: Haber Merkezi