İZ GAZETE- Kentte yeni haftada sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. Son günlerde sıcak hava ve nemden bunalan İzmirliler bu haftada çöl sıcakların etkisi altında kalacak. Geçen hafta Türkiye'yi etkisi altına alan 'Eyyam-ı Bahur' sıcaklıklarının devam etmesi bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklanan verilere göre, İzmir'i hafta başından itibaren nasıl bir hava bekliyor?  Açıklanan bilgiye göre sıcaklıkların en yüksek 35 derece, en düşük olarak 25 derece olması tahmin ediliyor. Aynı zamanda nem oranınıda yüzde 70'leri bulacak. Yetkililer yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı. 

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNLERİNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, özellikle Çarşamba ve Perşembe günlerinde termometreler en yüksek dereceyi gösterecek. İzmirliler bu iki günde sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Ayrıca, Çarşamba ve Perşembe günlerinde nem oranının yüzde 50 ve 54 arasında olması bekleniyor.

EYYAM-I BAHUR SICAKLIKLARI NEDİR ?

Eskilerin yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullandığı eyyam-ı bahur Temmuz sonu ile Ağustos'un ilk haftasını kapsayan günlere denir. 31 Temmuz ile 7 Ağustos günlerine denk gelen eyyam-ı bahur günümüzde 'çöl sıcakları', 'cehennem sıcakları', 'Afrika sıcakları' şeklindeki terimlerle kullanılır.

Editör: Haber Merkezi