Sözcü'de yer alan habere göre, kapatılan Zaman Gazetesi Yazarı Mümzater Türköne, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 Temmuz 2016'da gözaltına alındı ve 4 Ağustos 2016'da “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” suçundan tutuklandı.

İstanbul Başsavcılığı, 2017'de Türköne hakkında darbeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olma suçlarından dava açtı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Temmuz 2018'de Türköne'ye FETÖ üyesi olmak suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Türköne, darbe suçlamasından ise beraat etti.

İstinafın onadığı cezaya ilişkin Yargıtay yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Yargıtay verilen cezayı bozarak Türköne’nin tahliyesine hükmetti.

BAHÇELİ TWEET ATMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda "Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz’er Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtaz’er Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.