TUGAY CAN/ İZ GAZETE- Duayen Gazeteci Uğur Dündar’a verilen 11 ay 20 günlük cezanın ‘kitap okuma’ cezası çevrilmesine tepkiler yükselirken bir ceza da gazeteci Barış İnce’ye verildi. İnce’nin cezası ertelendi. İz Gazete’ye konuşan Barış İnce, “Sonuç bu açıdan olumlu olsa da bizler artık gazetecilere yazarlara hapis cezalarının verilmediği özgür bir ülke istiyoruz” dedi.

Ceza sonrası yazılı bir açıklama yapan duayen gazeteci Uğur Dündar ise “Neye üzülüyorum biliyor musunuz? Beraat bekleyen kitaplar yazmış bir yazara, kitap okumanın ceza olarak düşünülmesine! Yargı reformu dedikleri bu mu yoksa? Neyse... Bize yeni bir kitap konusu çıktı! İleride okullarda ders olarak okutulur! Acı ama gerçek” ifadelerini kullandı.

BirGün Gazetesi yazarı ve eski yazı işleri müdürü Barış İnce’ye de, Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında yaptığı akrostişli savunma nedeniyle açılan ikinci Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakırken Barış İnce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:Bu dava 5 yıldır süren bir dava. Yaptığım bir habere hapis cezası istenince tepki olarak mahkemeye bu savunmayı sunmuştum. Akrostiş olarak da o dönemde sıkça atılan bir sloganı yazdım. Bu bir hicivdi yani “insanları böyle korkutmayın söylenecek bir yol elbette bulunur” anlamında. Ancak bu savunma gazeteye de basılınca bir kez daha dava açıldı. Mahkeme 21 ay hapis cezası verdi. Yargıtay’a başvurduk ve kararın bozulmasını istedik. Yargıtay da kararı ağır buldu ve alt sınırdan ceza verilmesini istedi. Sonuç alarak 11 ay 20 güne indirildi ve ertelendi”

İnce, “Sonuç bu açıdan olumlu olsa da bizler artık gazetecilere yazarlara hapis cezalarının verilmediği özgür bir ülke istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi