İZGAZETE - Çeşme’de nedeni belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın yayılmış, Kadıovacık, Germiyan, Birgi’ye doğru ilerlemişti.  Yangının giderek büyümesiyle tedbir amaçlı 6 yerleşim yeri boşaltılmış, 5 bin vatandaş bölgeden tahliye edilmişti. Daha yangının külleri soğumamışken Germiyan-Ildırı bölgesinde Güral Porselen’e ait olduğu iddia edilen iş makinaları RES Projesi için çalışmalara başladı. 

4 YIL SÜREYLE İPTAL EDİLMİŞTİ
Dün Güral Porselen firmasının izin almadan Germiyan köyünde iş makinalarıyla başlattığı orman yolu açılması ve Roma Antik Eserlerinin tahribi üzerine Çeşme’nin çevreci halkı olay yerine gitti. Şikayetler üzerine jandarma ve Çeşme Belediyesi Zabıta ekipleri de acil olarak bölgeye gelerek tutanak tuttular. Daha sonra iş makinalarının çalışmaları durduruldu. Zabıta durdurma kararı mevsimlik inşaat yasağına dayandı. Çeşme Belediyesi çalışmanın tamamen durdurulması için izin evraklarını inceletecek.

 

Çevreciler Güral Porselen’in ÇED raporunun mahkemece 4 yıl iptal edildiğini, hiçbir hukuki dayanak olmadan RES inşaatı başlattığını, tüm tahribatın hukuksuz olduğunu belirtti. Çevrecilerin Avukatı Sehrazat Mercan ‘ın hazırladığı tutanak da katılımcılar tarafından imzalandı ve gelecek hafta tüm resmî makamlara şikayet dilekçesi verileceği bildirildi. Ayrıca çevreciler herkesi Güral Porselen ürünlerini boykot etmeye çağırdı. 

Editör: Haber Merkezi