Alınan bilgiye göre İzmir Valisi Erol Ayyıldız Şube Başkanı Ahmet Oktay'ı dün gece saat 24:00 sularında telefonla aradı.Ayyıldız içeride kalan ve değiştirilmeyen vardiya ile ilgili bazı kaygıları olduğunu belirtti. Yapılan görüşme de Vali Ayyıldız'a işin bu noktaya gelmesinin sorumlusunun işveren olduğu,işverenden herhangi bir görüşme talebi gelmedikçe vardiyanın değiştirilmeyeceği bildirildi. Ayyıldız'ın o andan sonra bazı işveren yetkilileriyle görüştüğü ve 22 Haziran Perşembe gününe kadar yeni bir oturum için söz aldığı öğrenildi. Ayyıldız'ın sözü üzerine gün gece saat 01:00'da içeride bulunan B Vardiyesi değiştirilerek, vardiye değişimi normal seyrine döndürüldü.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz'ın da dün gece Vali Ayyıldız'dan yarım saat kadar sonra Başkan Oktay'ı arayıp yapılması planlanan görüşmeye ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.

Bu arada alınan bilgiye göre dün eylem yapan yaklaşık 800 kişilik işçi grubu için Sendika yönetimi yemek firmasına akşam yemeği için sipariş verdi. ancak işveren yetkililerinin devreye girmesi sonucu firma siparişi hazırlamaktan vazgeçti. Öğle yemeği ise pişirildi fakat eylem yapan işçiler yemekhaneye girmediği için yaklaşık 900 kişilik yemeğin döküldüğü iddia edildi.

Klor Alkalİ (CA) Ünitesinde vana kaçağı olduğu VCM Ünitesinde hat kaynağı yapıldığı, Aromatikler Ünitesinde ise bakım nedeniyle üretim prosesinde kısıntıya gidildiği bilgisi edinildi.

Petrol-İş üyesi Petkim işçisinin eylemi Başkan Oktay'ın dün bir-kaç kez ifade ettiği gibi sözleşme bağıtlanana kadar devam edecek..

KUZEY EGE HABER

Editör: Haber Merkezi