Lise öğrencisi Melodi İnceboz’un başlattığı Ümit için Örgü projesi kapsamında, Manisa’nın Akhisar ilçesi merkez olmak üzere Covid-19 sürecinde evde zaman geçiren 65 yaş üstü kadınlarımız, bir yılı aşkın bir süredir Covid-19 ile olağanüstü bir mücadelede gerçekleştiren hemşireler için örgü ördü.

Sevgiyle örülen örgüler, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Türkan Özilhan Bornova Devlet Hastanesindeki hemşirelere ulaştırıldı.

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Ebru Melek BENLİGÜL, “Virüsün yayılmasını önlemek ve kayıpların önüne geçebilmek amacıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın evlerinden dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığı pandemi sürecinde; yaşlı bireyler başkalarına bağımlı olma, sosyal izolasyon, aile dinamiklerinde değişme, ruhsal/zihinsel sorunlar, hareketsiz yaşam sorunlarıyla karşı karşıya kaldılar. Yaşlı bireylerin duygusal, zihinsel olarak ve ev içi fiziksel aktivite açısından güçlendirildiği; izolasyonun en önemli psikolojik sonuçları olan yalnızlık ve kaygı durumundan uzaklaşarak üretkenliklerinin teşvik edildiği, toplumsal birliktelik hissiyatını destekleyen Ümit İçin Örgü Projesi’ne katkı vermekten onur duyduk.  Pandemi sürecinde gösterdikleri üstün gayrete teşekkür amacıyla üretilen ürünlerin ulaştırıldığı meslektaşlarımız, bu süreçte verdikleri emeğin toplum tarafından takdir görmesinin mutluluğunu yaşadılar. Bu Proje; isminde de olduğu gibi, mesleğimize hak ettiği değerin verileceğine olan “ümidi” de artırdı. Projeyi geliştiren ve yürüten Sevgili Melodi İnceboz‘u çalışması için tebrik ediyor, katkı sunan tüm kıymetli büyüklerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz”  sözleriyle Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesinin projeye olan desteğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi