IFAJ üyeleri, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak tarafından karşılandı. Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Türkiye'nin ilk borsası olan borsamız 1891 yılında kurulmuştur. Bu yıl 125'inci kuruluş yılımızı kutluyoruz. Bünyemizde tarım ve gıda üretimi ve ticareti ile uğraşan 2 bine yakın üye firmamız bulunuyor. Sizlerden Borsamız ve ülkenizde bulunan muhtemel kuruluşlar arasında gerçekleşebilecek işbirliği için desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca, ülkemiz tarım sektörünün ve gıda sanayinin tanıtımı açısından da ziyaretinizin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Buradaki potansiyel, Avrupa'nın bu alanda yaşaması muhtemel olan sürdürülebilirlik sorununun cevabı. Avrupalı dostlarımızın İzmir ve Türkiye'ye bu gözle de bakmalarını önemle tavsiye ediyorum" dedi.

TAGYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural ise, "Türkiye'de Tarım Gazetecileri Federasyonu olarak 17 farklı ülkeden temsilcinin yer aldığı dünya tarım medyasını temsil eden kuruluş olarak Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) Heyetini Borsamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

IFAJ Muhasip Üyesi Adrian Bell de, “Türk tarımını yalnızca ekonomik açıdan değil, kültürel ve sosyal açıdan da deneyimleme fırsatı bulmak bizler için gerçekten oldukça önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü IFAJ Heyetine İzmir Ticaret Borsası projeleri ve Borsacılık sisteminin işleyişi konusunda sunum gerçekleştirdi.

IFAJ Heyeti Üzüm İşlem Salonu ve Pamuk Korbey'ini ziyaret etti ve alım-satım işlemlerini yerinde inceledi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi