GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- Daha önce H&M grubuna, sonra da Zara'ya üretim yapan Üniteks işçileri üç aydır hiç bir ücret alamadıkları için iki haftadır fabrika önünde eylemde. Bayram sabahına kadar maaşları verilecek vaadiyle çalışan işçiler, bayramı da beş parasız geçirince eyleme başladı. 

BAYRAMI PARASIZ GEÇİRDİLER

İşçilerin üye olduğu Deri Teks İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, çoğunluğu kadın olmak üzere 160 işçinin sadece 109'nun kayıtlı çalıştırıldığını diğerlerinin ayda 5-10 gün sigortalı gösterildiğini ve ayrımsız hepsinin üç aydır maaş almadan çalıştırıldığını söyledi. Bayram sabahına kadar 'Alacaklarınızı bayramda ödeyeceğiz' vaadiyle çalıştırılan işçilerin yine kandırıldığını söyleyen sendika başkanı Alagöz "Kimi maaşını alamamış, kimi evlilik gerekçesiyle ayrılmış ama tazminatını alamamış. En az alacağı olan 10 bin TL alacak." diye bilgi verdi. İşverenin işçileri 'LC Waikiki ile anlaşıyoruz, anlaşma olursa alacaklarınızı taksitle veririz' vaadiyle oyaladığını söyleyen Sendika Başkanı Makum Alagöz, Uniteks'in kendi sorumluluğunu yeni firmaya yüklemeye çalışarak işçileri oyalama taktiğine gittiğini ileri sürdü.  

HUKUKİ SORUMLULUKLAR İŞÇİLERE Mİ YIKILMIŞ?

İşverenin şirketi ve makineleri ik işçinin üzerinde göstererek maddi sorumluluklarından kurtulmaya çalıştığını iddia eden sendika başkanı, Üniteks'in yaptığı yanlıştan dönüp bir an önce işçilerin alacaklarını vermesini istedi. 

Editör: Haber Merkezi