İZ GAZETE - Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı unvanına sahip olan ve Buca Belediye Başkanlığı görevi de yapmış olan İzmirli Işılay Saygın, nefes darlığı yaşadığı için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Uluslarar Kadın Dayanışma Derneği basın sözcüsü Jale Güngör, Saygın'ın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

AN İTİBARI İLE DURUMU STABİL

İzmir'li duayen politakacı Saygın'ın Genel Başkan olduğu Uluslarası Kadın Dayanışma Derneği'nin sözcüsü Jale Güngör, "Sayın Işılay Saygın, Ege Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde  bir süredir gözetim altında bulunmaktadır. Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç sorumluluğunda interstisyel akciğer hastalığı ünitesi tarafından düzenli olarak izlenmektedir. 28 Haziran 2019 tarihinde kliniğe yatışı gerçekleştirilen Sayın Saygın'a güncel tüm tedaviler uygulanmış, hastalığın gidişatı nedeni ile yoğun bakım ünitesinde,yüksek solunum desteği gerektiği için mekanik solunum destek cihazına  bağlanmıştır.Cihaza uyumunu arttırmak için tedavisi uyutularak devam etmektedir. Hayati bulguları an itibarı ile stabildir." açıklamasında bulundu.

Hasta ziyaretlerinin çok yoğun ve kalabalık olması nedeni ile şu anda hasta ziyaretinin yasaklandığını belirten Güngör, "Bu süreçte E.Ü.Tıp Fakültesi Dekanı Sn Prof. Dr. Cemil Gürgün'e, Başhekim Sn. Prof. Dr. Tuncay Göksel'e ve Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç'a destekleri için çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

IŞILAY SAYGIN KİMDİR?

İzmir Buca doğumlu olan Işılay Saygın Ege Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. 1973-80 iki dönem Buca Belediye Başkanlığı görevini yaptı. Buca Belediye Başkanlığı görevini yaparken, 12 Eylül Askeri Darbesi ile görevden ayrıldı. 2 yıl serbest mimar olarak görev yaptı. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarında yapılan seçimleri kazanarak beş dönem İzmir Milletvekilliği yaptı. Işılay Saygın, Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı; 51. (Tansu Çiller), 52. (Tansu Çiller), 54. (Necmettin Erbakan) ve 55. (Mesut Yılmaz) Türkiye Hükümetleri'nde ise, Devlet Bakanıdır.

Editör: Haber Merkezi