Gazetemizin sosyal medya canlı yayınlarına bu haftadan itibaren ‘İzmir’in Nabzı’ programını hazırlayan Doğan Beyazgül’ün ilk konuğu İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan oldu.

Sözlerine iktidar yanlısı medyada Türkiye Barolar Birliği’nin ‘hayır’ dediği için linç edilmek istenmesine cevap vererek başlayan Başkan Özcan, 1 saatlik program boyunca madde madde neden hayır dediklerini anlattı.

Evet cephesinin “ABD’de de Başkanlık var” sözlerine dair de değerlendirmelerde bulunan Özcan, “ABD’de sıradan bir hakim, Donald Trump’ın aldığı kararı durdurabildi. Çünkü orada bağımsız yargı var. Türkiye parlamenter sistemden ayrılıp, başkanlığa geçebilir ama kuvvetler ayrılığı şartıyla.”diye konuştu.

Başkan Özcan, “Şimdi bile yargı bağımsızlığı fiilen uygulanmıyor. Beğenmediğimiz anayasanın yargı bağımsızlığı ile ilgili maddeleri uygulanmaz halde. Biz istiyoruz ki tüm vatandaşlar yargı karşısında bağımsız olduğunu bilerek gitsin mahkemeye” ifadelerini kullandı.

1982 Anayasası’nı beğenen kimse olmadığının altını çizen Özcan, “Değiştirelim ama 1982 Anayasası’nın gerisine gitmeyelim, daha beterini yapmayalım” dedi.

PROGRAMIN TEKRARINI İZLEYEBİLİRSİNİZ

Editör: Haber Merkezi