Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu ise A Spor'da tepki çekecek bir yorumda bulundu.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın sözlerini eleştiren Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" dedi. "Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" dedi.

Toroğlu bu sözleri için "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" eklemesini yapsa da sarf ettiği sözlere sert tepkiler geldi. 

PURÇU: HER TÜRLÜ IRKÇILIĞA LANET OLSUN!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Toroğlu’na “Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevkeden bu tarz insanların, halka hitap edilen programlara çıkarılması kabul edilemez! Çıkaranlar da en az konuşan kadar sorumludur! Her türlü ırkçılığa, bölücülüğe, ayrımcılığa lanet olsun! #ırkçılıkyapmaToroglu” mesajıyla tepki gösterdi. 

İDUĞ: BİRİZ, BERABERİZ! 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Roman Kardeşlerimiz ile biriz, beraberiz... Eski Hakem ve Spor Yorumcusu Erman Toroğlu’nu ayrımcı söylemleri nedeniyle kınıyorum. Farklılıklarımızı zenginliğimiz, birlikteliğimizi geleceğimiz olarak görüyor, tüm Roman kardeşlerimize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Editör: Haber Merkezi