İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen ile görüşen, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Yönetim Kurulu üyeleri Seyhan Kurtman, Belma Yücel, Genel Eğitim Sekreteri Emine Uyar, Genel Merkez delegeleri Okan Yüksel ve Nüvit Tokdemir, cemiyet ile TGS'nin birlikte yapacağı çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, basın özgürlüğü için örgütlenmenin önemli bir rol oynadığını söyledi. Hüner, İGC ile işbirliği halinde çalışmalar yapmak istediklerini de belirtti.

TGS Genel Merkez Delegesi Okan Yüksel de, sendikalara geçmiş yıllarda siyasi gözle bakıldığını ancak şimdi asıl amacının anlaşıldığını söyledi. Son yıllarda nicel bakımdan sendikaların zayıf duruma getirildiğini belirten Yüksel, "Sendikanın ve örgütlenmenin artık ayırdına varmamız gerekiyor. Bu önemi kavrayamayan arkadaşlar da kısa süre sonra çalıştıkları kurumlardan dışarı atılacaklar. Artık herkes sendikanın önemini kavramalıdır. İGC ve sendika olarak ortak hareket etmeliyiz. Önceki hafta cemiyetimizin düzenlediği Hakim Murat Aydın'ın katıldığı söyleşi çok başarılıydı. Bu tür söyleşilerin artırılması meslektaşlarımız adına da önemli kazanımlar getirecektir" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, sendikanın gazeteciler için çok önemli, çağdaş çalışma yaşamının bir gereği olduğunu söyledi. Sendikayı önemsediklerini belirten Dikmen, “Genç gazetecilerin bazı özlük ve sosyal hakları edinebilmelerinin yolu sendikadan geçiyor. Bu hakların kazanımı için tek başına cemiyet bir yeterli değil. Tüm arkadaşlarımızı sendikalaşmaya çağırıyorum. Biz tüm gazetecilerin her zaman yanındayız. Birleşerek daha da güçleneceğiz. Cemiyetimizin yayın organı olan 9 Eylül Gazetesi buna örnektir. Gazetenin tüm çalışanları sendika üyesidir. Bu durum bile sendikayı ne kadar önemsediğimizi gösteriyor. Sendikalaşma sadece maddi kazanım için değil iş güvenliği ve sosyal haklar içinde büyük önem taşıyor. TGS ile birlikte çalışmayı görev olarak görüyoruz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi