İz Gazete - TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen Tepekule Açıkhava Sineması Gösterimleri, törenle sezonu açtı. 13 yıldan bu yana yaz aylarında yapılan gösterimlerin açılış töreninde, Son Dakika müzik grubu ve MMO İzmir Şubesi Ritim Topluluğu sahne aldı. 

Törende konuşan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, oda olarak, sosyal ve kültürel faaliyetlerin tüm insanların, özellikle de kent yaşamının zorluklarıyla karşı karşıya yaşayan yurttaşların vazgeçilmez ihtiyacı olduğu düşüncesinden hareketle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Tepekule Açıkhava Sineması'nın İzmir'de kendi türünde tek yerleşik örnek olduğunu vurgulayan Güniz Gacaner Ermin, "Geçmişte kentimizde faaliyet gösteren açık hava sinemalarının hepsi piyasanın acımasız çarkları arasında yok olup gitti. Sinemaseverler de, yurttaşlara neredeyse yegâne sosyalleşme alanı olarak gösterilen alışveriş merkezlerindeki sinemalara mahkum hale geldi. Buna bağlı olarak da, yeni nesillerin zihninde alışveriş, tüketim ile sinema arasında maalesef sıkı bir ilişki kurulur oldu. Yurttaşların sanatsal faaliyetleri takip etmek için bütçelerinden pay ayıramaz hale geldiği koşullarda, hem sanatı ve sanatçıyı savunmak, hem de tüm yurttaşların sinemaya ücretsiz erişimlerini sağlamak bize büyük mutluluk veriyor" dedi.

ÜCRETSİZ OLACAK

Gecede ilk olarak yönetmenliğini Emin Alper'in yaptığı 'Abluka' filminin gösterimi yapıldı. 8 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek olan gösterimlerde 11 film, 6 belgesel film ve çocuklar için animasyon filmleri izleyicilerle buluşacak. Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan sinemada, animasyon film gösterimleri pazartesi, diğer gösterimler ise salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 21.15'de yapılacak.

Editör: Haber Merkezi