TUGAY CAN / İZ GAZETE - İZSU’da çalışan Hasan Sağlam, şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner tarafından iş değiştirme yöntemiyle psikolojik baskıya uğradığı ve kendisine küfrettiği gerekçesiyle şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner’e açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Mahkemeye konu olan olayda, tanıkların ifadesine göre şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner, 4 Ekim 2016 tarihinde Hasan Sağlam’ın çalıştığı yere gelerek, çalışma arkadaşlarının yanında ‘S… min herifi’ şeklinde küfretmesinin ardından, İZSU çalışanı Sağlam, şube amiri Hüsnü Bahadır Suner’e baskılar sonucunda huzuru kalmadığı ve psikolojisinin bozulmasını gerekçe göstererek 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner suçlamaları kabul etmezken, savunmasında “Suçlamayı kabul etmiyorum. Biz kendisi ile aynı işyerinde 3,5 yıldır birlikte çalıştık. Ben şube müdürüydüm, kendisi teknisyen olarak çalışıyordu. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi işitiyorum.” ifadelerine yer verdi.

GÖRGÜ TANIKLARI DOĞRULADI

Aynı işyerinde şoför olarak çalışan ve davalı tanığı olan Mustafa Girgili mahkemede verdiği ifadede olay anında lokalde olduğunu ve lokalde oturdukları sırada müdürün geldiğini dışarı çıkmaları istediğini ayrıca ‘mesai saatinde işiniz başında olun’ dediğini söyledi. Girgili, ifadesinde ayrıca şunlara yer verdi;

“2-3 arkadaşın dışarı çıkmasından sonra Hasan Sağlam telefon ile konuşmaya devam ediyordu. Bu sırada şube müdürü Hasan’a tekrar niçin dışarı çıkmadığını sordu. Hasan ise telefon ile konuştuğunu söyledi. Ardından konuşma sertleşti ve şube müdürü Hasan’a, ‘S… min herifi’ dedi.”

Bir diğer davalı tanığı Murat Erfidan ise tanık Mustafa Girgili’nin ifadesini doğrularken; mahkeme, şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner’in, İZSU çalışanı Hasan Sağlam’a mobbing uyguladığı, küfür ettiği gerekçesiyle 10 bin liralık para cezasına çaptırdı.

‘TAZMİNAT ÖNEMLİ DEĞİL, HAKLI ÇIKTIĞIM İÇİN MUTLUYUM’

İZSU teknisyeni Hasan Sağlam’ın şube müdürü Hüsnü Bahadır Suner’e açtığı ve Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda şube müdürü Suner’e 4 bin liralık para cezası kesildi.

Davacı Hasan Sağlam gazetemize verdiği demeçte şube müdürüne kendisine hakaret ettiği ve kendisi tarafından mobbinge maruz kaldığı gerekçesiyle iki dava açtığını belirterek, “4 bin liralık cezanın ardından tekrar istinat mahkemesine başvurdum. Ancak meselenin maddi kısmında da değildim. Asıl mesele kendimi haklı duruma çıkarmak ve kendimi haklı çıktığım için sevinçliyim.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi