İZ GAZETE- CHP Bergama İlçe Başkanlığı, AKP'li Hakan Koştu'nun başkan olduğu Bergama Belediyesi'nin yarın gerçekleştirilecek meclis toplantısında bazı tarım arazilerinin satışı isteyeceğini ifade ederek bir açıklama yaptı. "Önce emekçilerimize dokundular. Sonra esnafımıza dokundular Daha sonra kültürel mirasımız Tekstil Fabrikası arazisine...Şimdi de sıra kıymetli arazilerimize geldi" denilen açıklamada, "CHP olarak bu arazilerin satışını istemiyoruz. Sattırmayacağız" ifadeleri kullanıldı. 

'ŞİMDİ SIRA KIYMETLİ ARAZİLERİMİZE GELDİ'

Yapılan açıklamada, " Bergama Belediyesi 03/03/2021 tarihli Meclis toplantısı 7. gündem maddesinde listesi verilen tarım arazilerinin satışı istenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu arazilerin satışını istemiyoruz, sattırmayacağız! Önce emekçilerimize dokundular. Sonra esnafımıza dokundular Daha sonra kültürel mirasımız Tekstil Fabrikası arazisine... Şimdi de sıra kıymetli tarım arazilerimize geldi!" denildi.

'ÖNCE EMEKÇİLERE, İŞÇİLERE KIYDI'

"Bergama Belediyesi yönetimine 2019 Yerel seçimlerinin ardından gelen AKP’li yönetim; önce çalışan emekçilere, işçilere kıydı" ifadeleri yer alan açıklamada, "Kış kıyamet günü işçileri işten çıkardı. Daha sonra Millet Bahçesi yapmak adına zaten pandeminin ağır yükünü çeken, siftahsız dükkân kapatan, kepenk indiren esnafı gelecek kaygısına düşürdü. Bir yandan Ata miraslarımızı devretmeye, yıkmaya, bir yandan da her şey iyi gidiyormuşçasına aldığı araçları bir bir sergilemeye başladı. Belediye binasını apar topar boşaltarak, kalan esnafı yine derde düşürdü. Bugün geldiğimiz noktada da Belediye Yönetimi toplam 831.938,56 m2 kıymetli tarım arazisini, Atamızdan kalan yadigar bu topraklarımızı satmaya hazırlanıyor" denildi.

'SATAMAZSINIZ'

CHP Bergama İlçe Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada son olarak, "Bu kıymetli toprakların sahibi Aşağıkırıklar halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi Ayaskent halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi Çitköy halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi Dağıstan halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi Ferizler halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi Kadıköy halkıdır. Bu kıymetli toprakların sahibi BERGAMA halkıdır. Bu topraklar gelecek nesillere mirastır. Satamazsınız!" denildi.

Listede olan araziler ise şu şekilde: 

AYASKENT MAHALLESİ         103.133 m2          1 ADET
KADIKÖY MAHALLESİ         328.794 m2           7 ADET
ÇİTKÖY MAHALLESİ         85.874 m2           1 ADET
FERİZLER MAHALLESİ        56.586 m2            3 ADET
DAĞISTAN MAHALLESİ         98.849 m2               3 ADET
ERTUĞRUL MAHALLESİ         23.699 m2              1 ADET
KURTULUŞ MAHALLESİ         78.265 m2               1 ADET
AŞAĞIKIRIKLAR MAHALLESİ     56.738,53 m2         2 ADET    

Toplam    831.938,56 m2