Gizem TABAN/İZ GAZETE- Tüm spor tutkunlarına deneyim yaşatabilmek için 2017 yılında bu yana her yıl mart ayında gerçekleşen Efes Ultra Maratonu’nun beşincisi 19- 20 Mart tarihleri arasında Efes Selçuk’ta düzenlenecek. Altı farklı parkuru bünyesi altına alan tek yarış olarak Efes Ultra Maratonu; “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” sloganıyla, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kent çevresinde ve Efes Selçuk’un patikalarında gerçekleşecek. Büyük maraton öncesinde Efes Selçuk Kent Belleği’nde yapılan basın toplantısında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, tüm sporseverleri maratona davet etti.

BARIŞ VURGUSU

5. Efes Ultra Maratonu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Efes Ultra Maraton tam da sloganında ki gibi dünya mirasına keşfetme, ayağımızın değdiği bütün her yerin aslında buram buram tarih olduğunu bilerek keşfetme üzerine…  Aynı zamanda hem doğal hem de tarihi ve kültürel güzellikleri bir arada yaşayarak keşfedilecek bir sporla; aslında tarihin, kültürün kenti olan ve aynı zamanda bu kentin bütün değerlerini ortaya çıkarabildiği bir maraton. O yüzden büyük keyif alıyoruz. Kesintisiz 8 bin 600 yıllık tarihe sahip bir kentteyiz. Öyle bir şey ki, çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere geçişe kadar bir arenanın içerisindeyiz. Ve bunu adım adım keşfediyoruz. Bir yerde koşunuzu yaparken aynı zamanda sağınızda biz endemik bitki ile karşılıyorsunuz ya da kum zambağı… Biliyorsunuz ki onlar tarihin ötesinden de size bir şeyler anlatıyor. Efes Selçuk bir kadın kentidir. Bunun benim bir kadın belediye başkanı olmamla alakası yok. Amazonlardan, Artemis’e, Meryem Ana’ya kadar adım attığınız her yerde kadından iz bulacağınız bir kentteyiz. Bu kentin içerisindeki bütün tarihe vakıf oluyor aynı zamanda sporunuzu yapıyorsunuz. Keşke şu anda barış içinde bir dünya olsaydı da tüm sporseverler barış içinde bu maratona katılabilselerdi. Ancak seneye daha büyük bir katılımla bunu gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yılın barış yılı olmasını istediğimiz için 1 Eylül'de Efes festivalimizi 'Geçmişi hisset, geleceği keşfet, barış senin izinden gitsin' başlığıyla yapacağız" diye konuştu.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Etkinliğin Organizatörü Ali Cem Aktaş ise, “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet sloganıyla yola çıktık. Çok fazla medeniyetin birleştiği bir lokasyon burası. Her tür koşucuya, yeni başlayana, ileri seviyeye göre parkurları organize ettik. En kısa mesafemiz 5 ve 12 kilometre. Bu iki etap Pazar günü gerçekleşecek. 23 ve 42 kilometre orta parkurlarımız da var. 61 ve 121 kilometre ultra maraton koşumuz var. Ana sponsorlarımız ve belediyemizin desteğiyle 17 ülkeye ulaştık. Yurt dışından 150 katılımcı geldi. Bütün ana sponsorlarımızı, sponsorlarımızı ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bireysel sporları sürdürülebilir kılmak zor. Ülkemizde kitlesel sporlara yoğunluk veriyor. Bireysel sporların bizi daha iyi yerlere götüreceğini düşünüyoruz bizi” ifadelerini kullandı.

‘GURUR DUYUYORUM’

Etkinliğin sponsorlarından Jantsa Yönetim Kurulu Caner Çerçioğlu, “Böyle bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyuyorum. Biz bu işin çok ufak parçasıyız. Asıl zorluk burada organizatör arkadaşların emek ve zaman harcamalarıdır. Bölgemizin tanıtımında böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiniz için teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi