GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği yeni yönetimini seçmeye hazırlanıyor.  Başkan adaylarından Semih Girgin, günlük 60 binin üstünde insanın ayak bastığı, 30 bin esnafın evine ekmek götürdüğü çarşının değişen ihtiyaçlara cevap verebilmesi için daha iyi bir dernek yönetimine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

SORUN ÇOK

2004 yılında kurulan Tarihi Kemeraltı Derneği’nin kurucularından Semih Girgin, İz Gazete’ye adaylığı hakkında bilgi verdi. Girgin “Kemeraltının pek çok sorunu var ancak bu sorunları çözmesi için kurulan derneğinin de mevcut yönetimden kaynaklı sorunları var. Derneğin en büyük sıkıntısı tüzük, şu anki yönetim tüzükte değişiklik yaparak esnaf olmayanların da derneğe üye olmalarını ve oy kullanmalarını sağladı. Bu kabul edilemez bir değişiklik. Burada esnaf olmayan bir kişi benim sorunlarımla ilgili söz sahibi olamaz. İkinci sorun ise başkanlık süresi iki yıldan üçe çıkarıldı. Biz seçilirsek bunu yeniden 2 yıla indirip en fazla iki dönem seçilmesi şartını getireceğiz. Başkalarının yolunu açmak zorundayız. Esnaf kendi başkanını içerisinden seçmek zorunda. Derneğin aidatı 2.5 TL şu an. Bu çok komik bir rakam. Derneğe ait binamız yok, 30 metrekarelik bir yerde kiradayız. Tarihi Kemeraltı’nın misyonuna yakışır, üyelerimizle görüşebileceğimiz nezih ve kullanışlı bir yer edinmemiz lazım.” dedi.

BAŞKANLARDAN DESTEK ALDI

Seçime 15 gün kala seçimden haberdar edildiklerini söyleyen Girgin, kısa sürede ulaşabildiği esnafa ulaşarak adaylığını ve yapmak istediklerini anlatmaya çalıştığını belirti. Girgin, “Esnafın, günün koşullarına uygun ticaret yapabilmesi için çeşitli eğitimler alması lazım. Bunu esnaf odaları ile birlikte yapacağız. Yerel yönetimlerden destek sözü aldık şimdiden, sorunlar için yeni başkanlarımızla yeniden görüşmeler yapacağız. Bu çarşıyı ayakta tutan kadınlar ve gençler için çarşıda yeni alanlar yaratacağız. Daha önce yönetimlerde yer alırken, dernek olarak dergi, gazete çıkardık, o dönem Üniversiad için programlar yaptık. Malzeme ürettiğimiz için yerel basında sürekli yer alırdık. Bir gazetede her hafta tam sayfa Kemeraltı’nı anlatan yazılar hazırladık. Kemeraltı’nda malzeme çok aslında. Bunu yeniden hayata geçireceğiz. Kişisel bir beklentimiz olmadan bu yola çıktık. Tabela derneğine dönüşmüş kurumu yeniden esnaf ve sanatkârın evi haline getireceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi