Hekimlerin ekonomik hakları ile ilgili düzenleme tasarısının Meclis gündemine alınması için yürütülen eylemlilikler kapsamında 07 Ocak 2022 tarihinde, "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil, Haklarımızı İstiyoruz!" basın açıklaması ve alkışlama eylemi gerçekleştirildi.

Basın açıklamasının açılış konuşmasında İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeynep Altın “Çalışma koşullarımız ve özlük haklarımız için bir dizi etkinlik yürütüyoruz. İstanbul’dan Ankara’ya yürüdük, Ankara’da Beyaz Forum yaptık. Emeğimizden gelen itiraz gücümücü kullandık ve 15 Aralık’ta görev etkinliğini gerçekleştirdik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Haklarımızı alana kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

'HİÇBİR TALEBİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ'

Daha sonra İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı yaptığı basın açıklaması konuşmasında, “Emek Bizim Söz Bizim diyerek başlattığımız mücadele programında hiçbir talebimizden vazgeçmiyoruz. Toplumun sağlığı sağlık çalışanlarının sağlığından geçer. Meclisin açılması ile özlük haklarımıza yönelik düzenlemelerin acilen gündeme alınmasını talep ediyoruz. Sunulan tasarıdan daha geri bir düzenlemeyi asla kabul etmeyeceğimizi, üretimden gelen ve emeğimizden aldığımız gücümüzü kullanmaktan kaçınmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne İstiyoruz; Ekonomik ve özlük haklarımızla ilgili yeni yasa tasarısının en kısa zamanda Meclis'e sunulmasını istiyoruz Ücretlerimize gerçek enflasyon ve yapılan zamların üzerinde zam istiyoruz, döner sermaye veya performans değil; emekliliğimize yansıyan, insanca yaşayacağımız tek ücret istiyoruz, 7200 ek gösterge ve yılda 120 gün yıpranma payı istiyoruz COVID-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz, Sağlıkta yeni bir şiddet yasası istiyoruz ve bu isteklerimiz yerine getirilene kadar mücademiz devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Katılanlar, ‘Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz’ ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz’ ‘Emek Bizim Söz Bizim’ sloganları ve alkışlarla basın açıklaması sona erdi.

Editör: Haber Merkezi