SYKP üyeleri İzmir Buca Gölet alanının özelleştirilmesini protesto ederek Gölet mesire alınında bir araya geldi. 1 Mayıs öncesinde üyeleriyle Gölet piknik alınında bir araya gelen SYKP üyeleri adına İl Eş Başkanı Levent Gedik bir açıklama gerçekleştirdi.

Yaptığı açıklamada Levent Gedik, "Geçtiğimiz aylarda Buca Belediye Meclisi, Gölet alanının yap-işlet-devret modeliyle 15 ile 20 yıllığına özel sektöre kiralanmasına ve betonlaştırılmaya açık bir şekilde mesire alanının kapatılmasına karar vermiştir. Bu anlayış İstanbul'da 20 yıl önce başlatılan betonlaştırma zihniyetinin İzmir'e de sirayet ettiğinin göstergesidir. Bu anlayışı Kültürpark'ta, körfez geçit projesinde de görüyoruz. AKP'nin betonlaştırma anlayışının İzmir'de de karşılık bulduğunu görüyoruz." diyerek bu anlayışı protesto etmek için Gölet alanında bir araya geldiklerini ifade etti.

Bu özelleştirmeyi yapan kurumun Buca Belediyesi olduğunu, ismi şu anda saklansa dahi 15 yıllığına Gölet alanını devralacak şirketin ise Folkart Şirketi olduğunu ifade eden Gedik, "20 yıl önce bakanlık tarafından su havzası olarak onaylanmış olan ve şu anda bitmiş, kullanıma açık bir tesis olan bu alanın tekrar betona dönüştürülmeye çalışılması, AKP zihniyetinin bazı CHP'li belediyeler eliyle de uygulanmaya çalışıldığını göstermektedir. Buraya bir AVM yapılması düşünülmektedir." dedi. SYKP İl Eş Başkanı Levent Gedik, CHP'yi bir kez daha bu yanlıştan dönmeye çağırarak İzmir'e Sahip Çık Platformu, Kültürpark Platformu ve İzmir'deki tüm Emek ve Demokrasi Güçleri'ni Buca Gölet alanına sahip çıkmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi