GÜLSEN CANDEMİR/ İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, parçanın birçok kaygıyı dile getiren bir yanının olduğunu ifade ederek, “Doğadan, insana, kadın cinayetlerine kadar düşünülmüş, sanatçıların toplumun hassasiyetlerini dile getiren iyi bir şey olmuş bence. Bunu herkes iyi tarafından görmeli. Böyle bir şarkı neden ortaya çıkmış, neden sanatçılar böyle bir eser sergilemiş, siyasetçilerin bundan bir ders çıkarması lazım. Bunu protesto etmenin çok akılcı olduğunu düşünmüyorum. Verilen ince mesajların iyi değerlendirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şarkıyı yapanlar için ‘arkasında Fetöcüler var’ yorumlarına dair de konuşan Ednan Arslan “Biz anlayamadık, her yapılan işin sağında solunda FETÖ arıyor birtakım insanlar, siyasetçiler. Hükümetin hoşuna gitmeyen işin, her yorumun bir şekilde teröre bağlanmasını doğru bulmuyorum. Bu ülkede FETÖ’nün, FETÖ’cülerin ne olduğu bellidir. Ülkenin savcısı yargısı var. Kim FETÖ’cüyse bunu ortaya çıkarır. Şarkıda doğadan, kadın cinayetlerinden, eğitimden bahsediliyor, bir takım sorunlardan bahsediliyor. Doğadan, kadından bahsetmek FETÖ’cülük mü? Bu doğru değil. FETÖ’yü arayanlar onun siyaset ayağını ortaya çıkarsınlar. Siyaset ayağını ortaya çıkarmak için verdiğimiz önergelere evet desinler” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR SES’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise bu tür sanat eserlerini CHP olarak desteklediklerini belirterek “Toplumun her kesiminin; sadece siyaset yapanların siyasilerin değil, herkesin ülkenin geleceğine dair ve toplumda huzurun refahın, barışın tesis edilmesi için görüşlerini söylemesi gerektiğine inanmış birisiyim. Toplumun duygularına, düşüncelerine seslenen bir eserdir bu parça. Büyük bir boşluğu doldurmuştur bu şarkı. Bu tür girişimler, her türlü baskıya rağmen artmalıdır. Faşizan iktidar anlayışına karşı verilmiş güçlü bir sestir bu şarkı” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan ise “Bizim kuşağın ilk gençlik yıllarında muhaliflerin müziği Rock’tı ve aradan geçen yıllar gettolardan yeni bir müziğin tınılarını yükseltti. Bugünün muhalif müziği ise her yaştan insan için Rap oldu. 17 müzisyenin bir araya gelerek oluşturdukları bu eserleri ise hiç alışık olmadığımız bir hızda yayılarak sadece birkaç günde on milyonlarca kişiye ulaştı” dedi. Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Susamam parçası; 15 dakika gibi bir sürede gerek ülkedeki gerekse toplumdaki bütün sorunları adeta bir kısa film gibi bütünsellik içinde ortaya koydu. Müzisyenler ortaya koydukları bu parçayla bizim yıllardır Meclis’te dile getirdiğimiz konuları, çok daha etkili bir şekilde ülke gündemine yeniden taşıdı”

AKP DE FARKINDA!

Murat Bakan sözlerini “Susamam, toplumun çıkmayan sesinin bir haykırışa dönüşmesi oldu! Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal, sosyal ve ekonomik sıkıntıların bütün sorumlusu AKP iktidarıdır. Toplumumuz 31 Mart seçimlerinde de artık nefret ve ayrımcılıktan, parti-devlet anlayışından, ülkenin yandaşlara peşkeş çekilmesinden, doğanın ve çevrenin ranta kurban edilmesinden rahatsız olduğunu belirtmiş ve kardeşçe, bir arada yaşamak isteğiyle değişime inandığını göstermiştir. Türkiye’de değişen bu atmosferin AKP de farkında! O nedenle hala kamplaştırma ve kutuplaştırma dilini sürdürüyor” diyerek noktalandırdı.

Editör: Haber Merkezi