Ferhat Harun Pehlivan / İzgazete - Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te 33 kişinin ölümü, 104 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan İŞİD saldırısının üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçti. Patlamada yaralananların birçoğu hâlâ yaralarını sarmaya çalışıyor. Tedavisi devam edenlerden biri de Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SDGF) üyesi Güneş Erzurumluoğlu. Fizik tedavisi süren 20 yaşındaki Erzurumluoğlu, İsviçre’deki bir klinikte tedavi olması gerekiyor

“1 yıldan uzun bir süredir Türkiye’de tedavi görüyorum. Doktorlarım tamamen iyileşeceğimden umutlular fakat riskli olduğu için ameliyat olmama pek sıcak bakmıyorlar” diyen Güneş Erzurumluoğlu iyileşme sürecinin yavaş ilerlemesi nedeniyle İsviçre’deki bir klinikle temasa geçtiğini söyledi.

İsviçre’deki doktorların buradaki doktorlardan daha umut verici konuştuğunu belirten Erzurumluoğlu, “Görüştüğümüz klinik ‘Daha iyisini yapabiliriz’ dediği için ben de bir umut gitmek istiyorum. Oradaki doktorlar ameliyat olabileceğimi de söylediler. Tedavime yanıt alamayabilirim ama bir umut vaat edildi” diye konuştu.

Erzurumoğlu, sosyal medyada, yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Arkadaşlarımın seslerini duymayalı 14 ay oldu. Bacaklarım uzun diye hava atarken 14 aydır gözlerimin önünde eridiklerini görüyorum. Tişörtümü bile dengemi kaybetmeden giyemiyorum. İçimden söküp alamadığınız şey ise inancım! Birkaç aylık iyileşme şansım var ama size de ihtiyacım var. İsviçre’de istediklerimi verebilecek bir klinik var ama benim onlara istediklerini verebilecek param yok. Bana yardım eder misiniz? Ayağa kalkmam için elimden tutar mısınız?”

Güneş Erzurumluoğlu’nun sosyal medyada yayınladığı mesajdan sonra İzmir tiyatrosunun önde gelen topluluklarından Yenikapı Tiyatrosu, Güneş’in sesine kulak verdi. Yenikapı Tiyatrosu genç kadın için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Moliere Efendi’yi oynayacak. 12 Ekim çarşamba günü 20.30’da başlayacak oyunun gelirleri Güneş Erzurumluoğlu’nun tedavisi için kullanılacak.

Editör: Haber Merkezi