Suni çim yaşam alanlarında en çok tercih edilen zemin ürünlerinden bir tanesidir. Kullanım amacına uygun olarak seçildiği takdirde uzun yıllar, konforlu bir kullanım sunar. Suni çimin çok sayıda avantajı bulunmaktadır. Bu sebeple Türkiye ve dünyada çok tercih edilen bir üründür.

Suni Çim Ürün Türleri

Spor Zeminler

Futbol, rugby, tenis, golf sahaları gibi alanlarda kullanılabilen suni çim ürünleri dolgulu ve dolgusuz olarak üretilmektedir. Futbol sahası, rugby sahası için üretilen suni çimlerde granül kullanılabilir. Granülün kullanım amacı: düşmelerden kaynaklanan yaralanma riskini azaltmak içindir. 4 santimden yüksek alanlar için granül kullanılabilir, bu da  tenis ve golf için yapılan alanlarda granül kullanılmayacağını gösterir. Granülün kullanılmadığı yapay çim ürünlerin ismi de; dolgusuz olarak geçmektedir.

Peyzaj Alanları

Peyzaj alanlarında üretilen suni çimin yükseklik ve sıklıkları farklı olabilmektedir. Buradaki ana amaç kullanım yoğunluğuna uygun ürünü seçmektir. Evinizin bahçesinde 20mm ürünleri tercih edebilirken kır düğünü gibi alanlarda 40 mm ve üzeri bir ürün kullanmak daha sağlıklı olacaktır.

Dekoratif

Dekoratif amaçlı olarak; havuz kenarlarında, ayak değmeyen peyzaj alanlarında dekoratif çim kullanılmaktadır. Amacı tamamen dekoratif amaçlıdır. Ortalam 7 milim olan dekoratif çimlerin, bahçe ve peyzaj alanlarında kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca dekoratif ürünler sezonluk ürünlerdir.

Suni Çim Fiyatları Nedir?

Suni çim fiyatları birçok değişkene göre farklılık gösterir. Yapay çim diye de anılan yapay çimin fiyatlarını etkileyen en önemli faktör; kullanım alanı ve ürünün özellikleridir. Futbol sahası ve peyzaj için satın alacağınız ürünler arasında farklılıklar bulunacaktır. Yine suni çim fiyatlarını etkileyen en önemli faktör ürünün kullanım alanı, teknik özellikleri ve nakliye masraflarıdır. Suni çim teklifi almak için Nurteks gibi üretici şirketlerle iletişime geçebilirsiniz.

Suni Çim Kullanmanın Avantajları

Yapay çim kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında;

Suni çim uzun süre kullanıma uygun bir üründür: Doğru ürün seçilip, bakımları yapıldığı takdirde suni çim halı, uzun süre kullanıma olanak tanır.

Suni çim ek bakım maliyetleri gerektirmez: Yapay çim uygulandığı alanda; biçme gübreleme gibi ek bakım maliyetleri yoktur.

Bakımı ve temizliği kolaydır: Yapay çimin bakımı ve temizliği oldukça kolaydır.

Suni çim, çocuk ve hayvan dostudur: Yapay çim ürünleriniz hayvan ve doğa dostu bir üründür.  Üzerinde oyun oynamaya fırsat sunan yapay çim, konforlu bir kullanım sunar.

Suni Çim Nasıl Seçilir ve Uzun Süre Kullanılır?

Suni çim seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta; doğru kullanım alanı için doğru ürünü seçiyor olmaktır. Spor alanlar için farklı teknik özelliklerde üretilen suni çim, peyzaj alanları için de farklı özelliklerde üretilmektedir. Dekoratif amaçlı da kullanılan yapay çim ürünü; havuz kenarı, bahçedeki ayak değmeyen alanlarda kullanılmaktadır. Kullanım alanına uygun ürünü seçtiğiniz takdirde; ürünü uzun yıllar kullanabilirsiniz. Nurteks gibi suni çim üreticisi şirketler; ihtiyacınız olan doğru ürünü seçmek için size yardımcı olacaktır.

Editör: Haber Merkezi