İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarının kapak fotoğrafını 'İzmir'i demir ağlarla örüyoruz' başlıklı bir fotoğraf ile değiştirdi.

İzmir'de devam eden raylı sistem projelerine ilişkin bilgilerin yer aldığı kapak fotoğrafında; Narlıdere Metrosu'nun yüzde 92, Çiğli Tramvayı'nın yüzde 74, Buca Metrosu'nun yüzde 3 tamamlandığı belirtildi. 

NARLIDERE METROSU: Yaklaşık 7,2 kilometre uzunluğundaki Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık arası hatta 7 adet istasyon yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek.

ÇİĞLİ TRAMVAYI: Çiğli Tramvayı yaklaşık 11 km'lik çift hatlı ve 14 istasyondan oluşacak.  Güzergâh; mevcut Karşıyaka Çevreyolu İstasyonundan başlayarak bağlantı köprüsü ile geçilerek Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallelerine, Çiğli İzban Durağı ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne hizmet edecek şekilde planlandı. Yaklaşık 500 metre inşa edilecek ve çevre yolunun üzerinden geçecek olan bağlantı köprüsünde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak.

BUCA METROSU: Buca Metrosu hatta çalışacak trenlerle 765 milyon Euro’ya mal olacak ve yaklaşık 12 milyar liralık maliyetle tamamlanacak. 13,5 kilometrelik hatta sahip Buca Metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi ekonomik gücüyle inşa edilecek. Buca Metrosu’nun dört yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. Hat 11 istasyondan oluşacak. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan ikinci aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

Editör: Haber Merkezi