iZGAZETE - 7 Eylül günü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Kültür Merkezi'nde organize ettiği Balkan Masası gecesine katılan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın koronavirüse yakalandığını açıklamasından sonra İzmir siyasetinde virüs alarmı çalıyor. Geceye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şemside Yener risk altında olan isimler. 

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç; ‘’Sağlık durumum gayet iyi bugün test yaptıracağım. Orada olan bütün arkadaşlarımızla konuştuk hepimizin sağlık durumu iyi ama test yaptıracağız.’’ sözlerini kullandı.

Geceye katılan bir diğer isim CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise ; ‘’Sağlık durumum şu anda çok iyi. İzmir’de değilim ama en kısa zamanda test yaptırmayı düşünüyorum Balkan Masası gecesine katılanlardan rahatsızlandım diyen bir kişi duymadım dedi. Beko, ‘’Faik Öztrak ile görüştüm kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Kendisi de sağduyulu hareket ederek sosyal medyadan duyuru yaptı ve benimle temas halinde olanlar test yaptırması iyi olur dedi’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de test yaptırdığı ve sonucunu beklediği bilgisine ulaşıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ise kendini karantinaya aldığını 72 saatlik süre geçtikten sonra test yaptıracağını açıkladı. Yücel ayrıca balkan buluşmasına katılan tüm partililere test yaptırma konusunda uyarıda bulunduklarını da aktardı. 

Editör: Haber Merkezi