GÜLSEN CANDEMİR- Buca Kent Konseyi ve Menderes Mahalle Muhtarı, dumanı ve kurumu çevrede oturan evlere büyük rahatsızlık veren Buca Cezaevi’nin yönetimi ile görüştü. Çevrede yaşayanların kullanılan yakıt nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri anlatan Konsey ile mahalle muhtarı, çözüm için biran önce harekete geçilmesini talep etti.

YÖNETİMLE GÖRÜŞME

Buca Kent Konseyi Başkanı Av. Mürüvet Suatoğlu Balcılar, yapılan ziyarette cezaevinin çevresindeki mahallelerin dumandan ve kurumdan büyük zarar gördüğünü ifade ederek,  Anayasal bir hak olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının sağlanmasını istediklerini söyledi.

800 BİN TL LAZIM

Görüşme hakkında bilgi veren Konsey Başkanı Balcılar, cezaevi yönetiminin yeni olduğunu ve sorunun farkında oldukları izlenimi edindiklerini söyledi. “Cezaevi müdürü Murat Gündüz, CİMER’E konuyla ilgili çok başvuru geldiğini, kullanılan kömürden doğalgaza geçilmesi için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduklarını söylediğini ifade etti. Gündüz, kullanılan yakıtın kötü olmadığını kaliteli olduğunu ancak, doğalgaza geçmenin sorunları kökten çözebileceğini dile getirdi. Biz Cezaevi yönetimine sorunları anlattık, çözüm bulmalarını istedik. Kaymakam ve Belediye Başkanı ile de bu konuyu bire bir görüşeceğiz.  İzmir Barosu Çevre Komisyonu da bu konuya müdahil olacak. İmza kampanyası da başlayacak. Cezaevinin çevreye verdiği zararı önlemek için elimizden geleni yağacağız. Dogalgaza geçmek için gereken 800 bin TL’ymiş. Bunu mutlaka bulmamız gerekiyor. Buca’nın cezaevinden kaynaklı yaşadığı mağduriyetleri en aza indirmemiz lazım.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi