İsmail Dal 19 yaşındayken, Trakya Üniversitesi İşleteme Bölümü Birinci Sınıfta okuduğu sırada kalp rahatsızlığına yakalandı. Sağlık sorunları nedeniyle eğitimine Bulgaristan'da devam etmek zorunda kalan İsmail Dal'a, 2004 yılında ritim bozukluğu yüzünden kalp pili takıldı. 2013 yılında yaşamı durma noktasına gelen Dal, İstanbul'da tedavi olduğu hekimlerin tavsiyesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tekrar hayata tutundu.

Dal, 2013 yılına kadar yaşamını ilaçlarla sürdürdü. Kalbin işlevini yerine getirememesi üzerine Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapay kalp takıldı. Bu operasyonun üzerinden 2 yıl 8 ay geçmesinin ardından Manisa'da ateşli silah yaralanması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki bir gencin kalbi nakledildi.

'AZİMLİ HASTA'

Yeni bir hayata başlayan Dal, "Kendimi harika hissediyorum. Çok mutluyum. Hekimlerimle birlikte iyi iş çıkardık. Kendimi 19 yaşındaki halimde hissediyorum" dedi.

Nakli gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Mustafa Özbaran, "İsmail'in durumu acil olduğu için kendisine önce yapay kalp taktık. Uygun kalp bulununca da nakil yaptık" dedi. Prof. Dr. Tahir Yağdı ise "İsmail azimli bir hastamızdı. Bizim dediklerimize dikkat etti. Bugün kalp nakliyle sağlığına kavuştu" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi