DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  ÇİN’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsle ülkemiz de mücadele ederken,  İzmir’de de dayanışma katlanarak artıyor. Üniversite öğrencilerinin herhangi bir destek almadan kurdukları Karşıyaka Dayanışma Ağı, bir haftalık süre zarfında, 150’ye yakın insana dokundu.

Karşıyaka Dayanışma Ağı’nda yer alan öğrencilerden Yağmur Beril Varol, Dayanışması Ağı’nın kurulduğu bu 6 günlük zaman zarfında; sokakta çalışmak zorunda kalan fırıncıdan, kâğıt işçisine kadar işçilere siperlik yapıp dağıtımını yaptığını ifade etti.

İnsanlara yardım ederken güzel tepkiler aldıklarını da söyleyen Varol, “Ayrıca insanların bize ‘sadece siz mi yapıyorsunuz’ tepkisini de sıkça aldık. Üniversiteliler olarak yardım yapıyor olmamıza ya inanmıyorlar ya da şaşırıyorlar. Biz kendi gücümüzle, toplumun ihtiyacı olduğu konulara yönelik cevap üretmeye çalışıyoruz. Gerçek dayanışmanın ne olduğu somutlayarak göstermek istiyoruz. Hepimiz dayanışıyoruz, neticede dayanışma yaşatır” dedi.

SLOGAN EDİP CANSEVER’DEN

Karşıyaka Dayanışma Ağı’nın sloganını “Karanfil Elden Ele, Dayanışmayı Büyütmeye” olarak belirlediklerini aktaran Varol, “Bir slogana ihtiyaç vardı. Bu sloganın, dayanışmayı nasıl elden ele, evden eve büyütmeyi amaçladığımızı anlatıyor olması gerekiyordu. Sloganı Edip Cansever’ in Yerçekimli Karanfil adlı şiirinden esinlenerek oluşturduk” diye konuştu.

‘DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’

Varol, dayanışmayı büyütmek için İzmirlilerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu belirterek  “YKS’ye hazırlanan dostlarımız için kaynak kitap toplayıp onlara ulaştırmak, sokak hayvanlarına mama ve su dağıtmak, kitap takası yapmak,  ihtiyaç fazlası olan bebek/çocuk kıyafetlileri ve oyuncaklarını gönüllülerden alıp steril ettikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birçok şeyi yapmayı hedefliyoruz”dedi.

Editör: Haber Merkezi