Dernek Merkezi’nden yapılan açıklamada Cumhuriyet’in ilanından bu yana her yıl kutlanan Cumhuriyet Bayramı için tüm köylüler, yine bir araya gelmeye ve davul zurna eşliğinde sofralarını paylaşmaya davet edildi.

Şirince’de esnaflardan gelen öneriyle başlayan organizasyonun öncülüğünü Hüseyin Sümer üstlendi. Şirince İlkokulu’ndan mezun Sümer, tüm esnaflara bilgi vererek ortak kurulacak sofra için katkıda bulunulması için bilgilendirme yaptı. Şirince Türetim Derneği Başkanı Mehmet Kuzu, Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını duyurdu. Yazılı bir mesaj yayınlayan Kuzu, ‘İzmir Türkiye’nin, Selçuk İzmir’in, Şirince ise Selçuk’un Cumhuriyet Kalesi’dir.’ dedi.

2014 yılında yürürlüğe giren ve kamuoyunda ‘Bütünşehir Yasası’ olarak bilinen kanun kapsamında Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonrasında yerel hizmetlerde yaşanan aksaklıkları gündeme getirmek için kurulan dernek; sorunlara yönelik çözüm sürecinin, yaşayanların tek başına takip edecekleri bir süreç olmaktan, kollektif ve kurumsal takip edilen bir sürece dönüştürüleceğini bildirmişti. Geçtiğimiz bir buçuk yıldır yapılan çalışmalar arasında öne çıkan en önemli hizmet yangın risklerine karşı alınacak önlemlerin artırılması oldu. Dernek bağış yoluyla elde ettiği gelirlerden 300 metre hortum, 6 adet pompa satın alımını gerçekleştirdi. Ayrıca, köyün kritik iki noktasına anında müdahale için iki adet modern yangın dolabı satın alınarak konuldu.

20 Kasım 2016’da 1. Zeytin Şenliği’nin düzenlenmesi için Selçuk Belediyesi ile işbirliği yapılarak Şirince’de üretilen zeytin ve zeytinyağının kalitesine dikkat çekildi. Bu yıl 2. Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği için Selçuk İlçe Tarım Müdürlüğü’nün de desteğiyle çalışmalara başlandı. Selçuk Belediyesi’ne sunulan dosyanın değerlendirilmesi ve planlamaların hızlanması bekleniyor.

Köylüler ve Şirince esnafı tarafından büyük destek gören Dernek, kurulduğundan bu yana 200 üyeye ulaşarak Selçuk’un en fazla üyeye sahip derneği olma ünvanını kazandı.

Editör: Haber Merkezi