Gizem TABAN/İZ GAZETE- Menemen’de 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen, geçtiğimiz yıl ise ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy, geçtiğimiz ay şartlı olarak tahliye edilmişti. Tahliye kararının ardından göreve iade edilmek için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunan Aksoy’un göreve dönüp dönemeyeceği merak konusu oldu. Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımında, kendisine kumpas kurulduğunu ve konuyu detaylarıyla anlatacağını belirtirken Avukatı Bilge Özer ise görev iade konusuna ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Serdar Aksoy’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli Dostlarım; Bu zor dönemimizde bize destek olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Özellikle Avukatım Bilge Özer Bey’e ayrıca teşekkür etmek isterim. Gerçeklerin zamanı gelince gün yüzüne çıkması gibi bir realite vardır. Yaşadıklarımızı, gerçekleri ve bana kurulan bu rezil kumpasın tüm detaylarını sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

GÖREVE İADE EDİLMESİ GEREKİYOR’
Aksoy’un göreve iade edilip edilmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Avukatı Bilge Özer, göreve iade konusunda hukuki bir engel olmadığını kaydederek, “Serdar Bey, göreve iade edilmesiyle ilgili dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na giderek teslim etti. İçişleri Bakanlığı değerlendirme yaparak bir karar verecek ve kararı bize tebliğ edecek. Türkiye’de daha önce, bu şekilde gözaltına alınıp tutuklanan ve ardından serbest bırakılan birçok belediye başkanı görevine iade edilmişti. İçişleri Bakanlığı, Serdar Bey tutuklandığında bir prosedür uyguladı ve bu prosedür doğrultusunda meclis içinden birinin başkan vekili seçilmesi için işlem yapıldı. Ancak, Serdar Bey tahliye oldu. Bundan sonra İçişleri Bakanlığı’nın demokratik olarak Serdar Bey’i göreve iade edilmesi gerekiyor. Bunun önünde hukuken hiçbir engel yok. Bizim beklediğimiz, yüzde 54 oy alarak seçilmiş bir belediye başkanının, göreve iade edilmesidir. Yargılama kısa da sürebilir çok uzun da sürebilir ama yargılamanın sonucunu bilmek mümkün olmadığı için İçişleri Bakanlığı’nın, insanların verdiği oya saygı duyarak Serdar Aksoy’u görevine iade edeceği düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi