BirGün’den Dilan Esen'e konuşan anne Sünnetçi, kızının guatr hastası olması ve her gün burnu kanamasına rağmen doktora götürülmediğini ifade etti. Anne Sünnetçi kızına hapishane yönetimi tarafından 2 aylık iletişim yasağı getirildiğini söyledi. Çorum’da yaşadığı için kızını sürekli ziyaret edemediğini söyleyen anne, getirilen yasaktan dolayı kızıyla iletişim kuramadığını da aktardı.

Anne Sünnetçi, “İletişim yasağından dolayı kızımın hastalığını hücre arkadaşının annesinden öğrendim. Durumunun çok kötü olduğunu öğrenince hapishaneyi aradım. Hapishane yönetimi bana kızarak ‘Öyle bir şey yok. Hayali şeyler uydurmayın’ dedi. Sert bir tepki aldığı için daha fazla şey soramadığını ifade eden anne Sünnetçi, “Mahkemede bile kızımla konuşamıyorum, bir de iletişim yasağı verdiler hiç konuşamaz oldum. Kızım hastalığı için hastaneye gitmek istiyormuş. Cezaevi yönetimi elleri kelepçeli bir şekilde cezaevine götürmek istiyormuş ama kızım da böyle götürülmeye razı olmuyor” diye konuştu.

Koğuşta sadece kızının hastalanmadığını söyleyen anne Sünnetçi, “Kızımla birlikte koğuşta 3 kişi kalıyor. Koğuştaki bir tutuklu baygınlık geçiriyormuş. Yani koğuştaki hiçbir tutuklunun durumu iyi değil” dedi.

Kübra Sünnetçi’nin avukatları da tutuklandığı için elinden bir şey gelmeyen anne, “Bu yapılanlar hem aileye hem de çocuklarımıza uygulanan bir işkencedir. Bu kadar işkencenin ve gereksiz yere yapılan tutuklamaların duyulmasını istiyorum. Çocuklarımız bir an önce doktora götürülsün” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi