Dikili Sahil Güvenlik ekipleri, yasa dışı geçişleri engellemek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sahil Güvenlik ekiplerince sabaha kadar süren denetimlerde, Dikili'nin Bademli Mahallesi açıklarında, Yunanistan'ın Midilli Ada'sına geçmeye çalışan dördü lastik botta ve biri filikada olmak üzere toplam 353 Suriyeli mülteci yakalandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Sığınmacı gruba, kıyafet ve yiyecek yardımı yapıldı. Ardından mülteciler, Dikili Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Mültecilerin, işlemlerinin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.

Yakalanan mülteciler içinde yer alan ve Türkçe konuşabilen 27 yaşındaki Abdul Hakim, önceden Suriye'nin Kamışlı kentinde yaşadığını ve lokantacılık yaptığını belirterek, "Hiçbir şeyimiz kalmayınca, yaşanan yokluk bizi göçe zorladı. Ben halen insanlıktan umutluyum. Benim için tüm dünya insanları aynı. Türk, Kürt, Arap, Alman fark etmez. Tüm dünya insanları eşittir, kardeştir. Umarım doğduğumuz topraklarda bir an önce refah sağlanır. Bizler de geri dönebiliriz" dedi.

Geçen ay Sahil Güvenlik, son zamanlarda hurdaya çıkarılıp sökülen gemilerin filikalarının mülteciler tarafından geçiş amaçlı kullanımını önlemek için, bunların satışına sınırlama ve denetim getirmişti. Yakalanan mültecilerden bir grubun bu kurtarma filikasını kullanması dikkat çekti.

 

Oben ULU/DİKİLİ (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi