İZ GAZETE- TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili genel görüşme için 1 Ağustos Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırmasına AKP, MHP ve HDP olumsuz yanıt verdi. Ege Bölgesi Tabip Odaları ise ortak bir açıklama yaparak milletvekillerini oturuma katılmaya davet etti.

Açıklamada sağlıkta şiddet verilerinin bulunduğu grafikler de yer alırken, "Sayın milletvekilleri , yukardaki grafik geçen yıl en azından ülkemizde 102 bin adet sağlıkta şiddet olayı olduğunu göstermektedir. Bu eğri giderek yükselmektedir. İnsan sağlığı siyasetin üzerinde tutulması gereken, insani temel bir haktır. Sağlıkta şiddet süreci, toplumun bu hakkını kullanmasını engelleyecek bir süreçtir. Sonunda toplum sağlık hakkına ulaşamaz hale gelecek ve böylece bu büyük insanlık suçu, çok büyük bir sorumluluk yaratacaktır" denildi.

SÖZ KONUSU GRAFİKLER:


'SİZDEN TARİHİ BİR GÖREV BEKLİYORUZ'

Yapılan açıklamada son olarak, "Bu sorumluluğa ortak olmamak için bu oturuma katılıp, sağlıkta şiddeti, TTB ‘nin ve Tabip Odalarının önerdiği çerçevede çözüme kavuşturmanın adımlarını başlatınız. Sizden tarihi bir görev bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı

Açıklamaya imza atan Tabip Odaları şu şekilde:

AFYON TABİP ODASI

AYDIN TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI

ÇANAKKALE TABİP OADSI

DENİZLİ TABİP ODASI

İZMİR TABİP ODASI

MANİSA TABİP ODASI

MUĞLA TABİP ODASI

UŞAK TABİP ODASI

Editör: Haber Merkezi