Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) AKP kontenjanından başkanlığa seçilen ve iktidar temsilcisi gibi hareket eden Ebubekir Şahin, kanallar arasında herhangi bir ayrım yapılmadığını iddia etse de gerçek böyle değil.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Ebubekir Şahin’in ‘ayrımcılık yapmadıklarına’ yönelik sözlerinin kurumun kendi kararlarıyla yalanlandığını vurguladı. Taşcı’nın paylaştığı tabloya göre bu yıl Halk TV’ye 14, Fox TV’ye 4, Flash Haber’e 4 ve KRT TV’ye 5 ceza verildi. Muhalif televizyon kanalları 11 ceza daha aldı ve toplamda 38 cezaya ulaşıldı.

Yandaşlarda ise durum tam tersi. Tüm ihlallere rağmen sadece TGRT Haber’e, Beyaz TV’ye ve ATV’ye birer ceza verildi. Muhalif kanallara toplam 11,5 milyon TL ceza kesilirken yandaş kanallara 1,5 milyon TL’lik ceza ‘uygun görüldü.’

RTÜK’ün resmi verileri hakkında BirGün’e değerlendirmelerde bulunan İlhan Taşcı, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, uzun uzun ne kadar tarafsız olduklarını ve kanallar arasında ayrım yapmadıklarını anlatıyor. Söyledikleri herhalde kendi kulağına hoş geliyor ama yönettiği RTÜK’ün kayıtları başkanı doğrulamıyor” dedi.

Taşcı ayrıca, “Dokuz ayda iktidara yakın kanallara yalnızca üç ceza verilirken iktidarı eleştiren, sorgulayan yayıncılara 38 ceza verilmiş olması bile ayrımı gözler önüne seriyor. Yapılması gereken şey tüm kanallara eşit mesafede yaklaşılmasıdır. Kimse sırf yandaş diye bir kanaldaki ihlale göz yumamaz” diye konuştu.

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi