İZ GAZETE- Sabiha Gökçen'de İzmir seferli uçak pistten çıktı. Uçağın içiş yaparken piste tutunamadığı için yoldan savrularak parçalandığı bilgisine ulaşıldı. Büyük panik yaratılan kazada, itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 171 yolcu, 6 mürettebatın bulunduğu uçakta can kaybı yok. Alevlerin kısa sürede söndürüldüğü açıklanırken havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı ve yolcuların tahliye edildiği belirtildi. 

Son gelinen bilgilere göre İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kaza sonrası,pistten çıkan yolcu uçağında bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumda 21 kişinin olduğunu, 112 Acil ekiplerinin müdahale ettiğini ve yaralıların çevredeki hastanelere sevk edildiğini ifade etti. Yerlikaya’nın yaptığı açıklamadan kısa bir süre sonra yaralı sayısının 52’ye yükseldiği bilgisine ulaşıldı.

'ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları şu şekilde;

”Maalesef hayatını kaybeden 3 vatandaşımız oldu. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız ise 3 kişi. 179 hastanelerimizde takip edilen hastaların genel durumlarının iyi olduğunu durumu ciddi veya ağır olan bir hastamızın yok.”

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 179 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt olduğu belirlendi. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

FOTOĞRAF: NTV

Editör: Haber Merkezi