Yoğun programına CHP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla başlayan Başkan Sema Pekdaş, 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğine yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetecilerin karşısına çıkan Pekdaş, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin çözüm değil, sorun getireceğini savundu.

“Bu pakette adalet yok” diyen Başkan Pekdaş, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık yemini ettiğini, ancak oylamaya sunulan düzenlemede yeminin aynen kalmasına karşılık Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda siyasi parti genel başkanı olabildiğini söyledi. Bu durumun ‘yeminine uymayan bir Cumhurbaşkanı’ doğuracağını dile getiren Pekdaş, “Cumhurbaşkanı yemine uymuyor o yemine uymadığı için ona uygun olsun diye anayasa değiştiriliyor. Partili Cumhurbaşkanı tarafsız olur mu? Bu iki yüzlülüktür, ahlaka aykırılıktır. Bizi kandırmak istiyorlar. Bu sistem Türkiye’ye uygun değildir. Ahlak dışı bir durumu bize öneriyorlar” dedi. Yapılanın ‘diğer partileri yok etmek’ olduğunu savunan Pekdaş, “Tüm Türkiye yapılan bu yanlışı görüyor. Ancak bu sefer biz güçlüyüz. Bu referandum bir başlangıç olacaktır. Biz bunu başaracak güce sahibiz. Ben referandumun hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.

Basın toplantısının ardından Haçovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Pekdaş, daha sonra ilçe turlarına çıktı. İlk olarak Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Konak Mahallesi’ni ziyaret eden Pekdaş, burada vatandaşlarla buluştu. Konak Belediye Başkanı olarak bir dönem belediyelik olan Konak’a misafir olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Pekdaş, referandumla ilgili düşüncelerini paylaştı. Yapılacak oylama Türkiye’nin rejimini değiştirecek düzenlemeler içerdiğini savunan Pekdaş, “Bu düzenleme anayasanın sadece 18 maddesini değil, 97 maddesini değiştiriyor. Anayasanın iptal edilen maddeleri var, değiştirilen maddeleri var. Bunlar rejimin özüyle ilgili maddeler” diye konuştu.

Malatya turunu Yeşilyurt’un ardından Battal Gazi ile sürdüren Pekdaş, burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Pekdaş buralarda da 16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylamasında ‘neden hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı. İlçe turlarının dışında sürpriz bir ziyaret de gerçekleştiren Pekdaş, 2016 yılının Haziran ayında İzmir’den Malatya’ya görevlendirilen Vali Mustafa Toprak’la makamında buluştu. Pekdaş’a CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Konak Belediye Meclis Üyeleri Hamit Mumcu ve İbrahim Yıldız da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Pekdaş’ın Malatya’nın gelini olduğunu, Malatyalıların da onu yakından tanıdığını ve sevdiğini söyledi. Keyifli geçen ziyaret sonunda Toprak, misafir ettiği Pekdaş ve beraberindekilere Malatya’nın meşhur kayısı kurusundan armağan etti. Pekdaş, Malatya turunu düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslenerek bitirdi. 

Editör: Haber Merkezi