İZ GAZETE- 4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e Kasım ayında löseminin az bilinen bir türü olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) Lösemi tanısı konulmuştu. Bu süreçte uzun %100 uyumlu ilik aranan minik Öykü’ye donör arayışı birçok lösemi hastasına da umut oldu. Doktorların önerisiyle anne Eylem Şen’den %50 uyumlu ilik ile tedaviye başlanılması kararı alınırak, 10 Nisan'da anneden alınan yarı uyumlu nakille birlikte süreç başladı.  18 Nisan’da anne Eylem Şen’den alınan ilikle, Öykü’ye %50 uyumlu ilik nakli yapıldı. 28 günlük bekleme sürecinin başlamasının ardından yarı uyumlu ilik naklinin yapılmasının 10.gününde anne Eylem Şen, sosyal medya hesabından süreçle ilgili açıklamada bulundu.

“SÜRECE DAİR CİDDİ SORUNLAR YOK”

Öykü Arin’e yapılan nakil sürecinin tamamlanmasının ardından anne Eylem Şen, sürece dair  ciddi sorunların olmadığını sosyal medya hesabından paylaştı. Özellikle kampanya sürecininde devam ettiğini belirten Eylem Şen, "Karın ağrısı, ateş, kusma, halsizlik ve 3 günlük ateş ile baş etti. Bunlar süreçte karşılacağını ön gördüğümüz tepkiler idi. Zamanımız zorlandığı anların dışında oyunla, kitapla, gülerek,eğlenerek geçiyor. Önümüzdeki hafta ortasından sonra benden alınan kök hücrelerin onun iliğine yerleşmeye başladığına dair emareler bekliyor olacağız. Umutlarınız, iyi dilekleriniz ve dualarınız bizimle olsun. Ve evet saçları hızla dökülmeye başladı." dedi.

KESK VE SES’TEN ÖYKÜ ARİN’E KİTAPÇIK

Geçtiğimiz günlerde de KESK, SES ve Öykü Arin’e Umut Ol gönüllülerinin, Kasım 2018’den bu yana Öykü Arin’in yaşadıklarının ve yapılanların anlatıldığı bir kitapçık hazırladı. ‘Öykü Arin’e Yine Baharlar Gelecek’ isimli kitapçık için anne Eylem Şen, sosyal medya hesabından teşekkür ederek, 16 sayfalık kitapçığın görselini paylaştı.  Bu yıl ki 1 Mayıs’ın Öykü Arin ve kendisi için başka bir mücadele olduğunu söyleyen Eylem Şen, "2019 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde, yaşama ve yaşatma umudumuzun meydanlarda yükseleceği bugün, çok özel bir hediye verdiler. Birkaç satırla geçiştiremeyeceğim derece de duygu yüklü ve düşünce yağmuru içinden seçebildiğim cümlelerimle, sevgili SES VE KESK’e bağlı sendikalardan dostlarıma birkaç satır da olsa selam etmek ve teşekkür etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi