Bornova Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) “Okuyan Bir Gelecek” projesi kapsamında 4-7 yaş arası çocuklara okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla okuma grupları oluşturdu. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi ile Atatürk Kitaplığı’nda eş zamanlı olarak sürdürülen proje kapsamında çocuklar, AÇEV gönüllülerinin anlattığı hikayeleri dinliyor.

AÇEV uzmanlarından eğitici eğitimi alan gönüllülerin interaktif yöntemleri de kullanarak okuduğu kitaplar etkinliğin sonunda çocuklara hediye ediliyor. Çocuklar hikayeyi dinledikten sonra anlatılanları ve duygularını, kendilerine hediye edilen pastel boya ve kuru kalemlerle resim defterlerine yansıtıyor. “Tohumun Rüyası”, “Öpücük Ne Renktir”, “Pezzetino”, “Eyvah Kalbim Kırıldı”, “Farklı Ama Aynı”, “Vahşi Şeyler” isimli hikaye kitaplarının okunduğu okuma grubu etkinliği 6 hafta sürecek. Bu sürenin sonunda etkinlik yeni gruplarla devam edecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması ve hayal dünyalarının zenginleşmesi için çok yararlı olduğuna inandığım bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 6 haftalık süreler tamamlandığında AÇEV ile işbirliğimizi sürdürerek yeni okuma gruplarıyla ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesini sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi