Ödemiş’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Rahvan At Yarışları, 10 Eylül Pazar günü Günlüce Mahallesi yarış alanında yapıldı. Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, meclis üyeleri, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan, muhtarlar ve çok sayıda yarış sever katıldı. Belediye Başkanı A.Mahmut Badem yaptığı konuşmada; "Çaylı’dan sonra Ödemiş’te de Rahvan At Yarışları düzenleyerek geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu alanda hazırladığımız projeyi uyguladığımızda, geleneksel sporlarımızı bütün bir tesis içinde gerçekleştireceğiz. Ata sporlarımızın nesiller boyunca devam etmesini sağlayacağız” dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Asbaşkanı Prof. Dr. Ziya Gökalp Ceylan konuşmasında Başkan Mahmut Badem’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Küçük Orta, Dört Yaşlı Tay, Üç Yaşlı Tay, İthal A, ve İthal B kategorilerinde düzenlenen yarışmada Antalya, Aydın, Denizli gibi Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen 110 at yarıştı. Gün boyunca devam eden yarışlarda dereceye girenlere ödül verildi.

Editör: Haber Merkezi