İZ GAZETE - MENEMEN’de yayın yapan Çağrı Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Tanrıverdi 10 Nisan tarihinde darp edilmesinin ardından, Menemen Belediyesi’nde çalışan bazı kişilerin hakkında linç kampanyası başlattığını, olayların ardında ise Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy olduğunu iddia etmişti.

Söz konusu iddialara ilişkin Menemen Belediyesi Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada Tanrıverdi’nin iddiaları kesin bir dil ile reddedildi.

538 BİN LİRALIK FATURA!

Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Tanrıverdi’nin 31 Mart 2019 öncesinde Menemen Belediyesi’ne ait durumda bulunan Kültür Merkezi’ni aylık 104 liraya kiraladığı ve Kültür Merkezi'nde bulunan radyo tesisatlarını karşılıksız olarak kullandığı iddia edildi. Açıklamada ayrıca Tanrıverdi’nin Menemen Belediyesi’ne toplamda 538 bin liralık fatura keserek sebepsiz zenginleşmeye yol açtığı öne sürüldü.

‘KAYBETTİĞİ RANTTAN KAYNAKLANMAKTADIR’

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni yönetimin; göreve başladığı 8 Nisan 2019 tarihinde hem önceki yönetim hem de Ulvi Tanrıverdi hakkında suç duyurusunda bulunduğu ifade edilen açıklamada “Ulvi Tanrıverdi’nin Belediye Başkanımız Serdar Aksoy hakkındaki yalan haberlere dayalı karalama ve iftiraya yönelik şahsi tutumu, söz konusu suç duyurusundan sonra kaybettiği ranttan kaynaklanmaktadır” denildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un gazeteci Ulvi Tanrıverdi’nin darp edilmesinin azmettiricisi olmasının gerçeği yansıtmadığını ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlgili şahsın hiçbir delile dayanmayan, tamamen kişisel varsayımlardan ibaret, iftira niteliği taşıyan, hakaret içerikli, kamuoyu nezdinde olumsuz etki yaratmak ve karalama amaçlı olarak kurgulanmış akla ziyan beyanları asılsız mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksundur. Kamuoyu tarafından bilinmektedir ki, Belediye Başkanımız Serdar Aksoy döneminde benimsenen en temel ilke; Menemen Belediyesi malları üzerinde yağma kabul edilmeyecek, halka ve millete ait olan mallar üzerinden kişi ve kurumlara rant sağlanmayacak, bundan önce yapılan be ve buna benzer tüm hukuksuzlukların takipçisi olmaya devam edilecektir. Adı zikredilen şahsın ve belediyeyi rant kapısı olarak gören şahısların yapmış ve yapacağı; gazetecilik ilkelerine aykırı yayınlar Başkanımız Serdar Aksoy’u ilkeli tavrından geri adım attırmayacaktır”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Ayrıca gazeteci Ulvi Tanrıverdi hakkında; Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından “İftira ve Hakaret” içerikli beyanlar sebebiyle suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

MESLEK ÖRGÜTLERİ SALDIRIYI KINAMIŞTI

Öte yandan Ulvi Tanrıverdi’nin uğradığı saldırı sonrasında konuya ilişkin Meslek Örgütleri’nden tepkiler gelmişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada “Gazetecilere yönelik saldırılara bir yenisinin eklenmesinden üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Meslektaşımız Ulvi Tanrıverdi'nin hedef gösterilmesi, hedef gösterilmesi, üstüne üstlük bir de fiili saldırıya uğraması basın özgürlüğü açsından son derece üzücü, bir o kadar düşündürücüdür. Olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Basına yapılan saldırıların durdurulması için ilgili tüm kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verilmiş, Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından yapılan açıklamada ise “Gazetecilerin özgür çalışamadığı ortamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Saldırıyı kınıyor ve bu barbarlığın son olmasını diliyoruz” denilmişti.

Editör: Haber Merkezi