CENGİZ ALDEMİR/ İZGAZETE - Yeni yasama yılına hazırlanan TBMM'de her yıl olduğu gib bu yıl da inşaat çalışmaları devam ediyor. 27'nci dönemin 4'üncü yasama yılı öncesinde koltuklar 1998 yılından bu yana ilk kez kapsamlı bir bakımdan geçti. Milletvekili koltuklar,  "akustik boya" ile boyandı. Genel kurul kürsüsünün yeri değiştirilerek, boyu milletvekillerine göre ayarlanacak şekilde asansör düzeneği yapıldı.

KÜRSÜLERİ ASANSÖRLÜ

27. Dönem 4. Yasama yılının başlamsına günler kala engelli milletvekillerinin yanı sıra hatiplerin boyuna göre indirilip çıkarılabilecek şekilde genel kurul kürsüsüne asansör yapıldı. Kürsü Genel Kurul Başkanlık Divanının önünü kapattığı gerekçesiyle yana kaydırıldı. Salonun  büyük avizelerine özel ürünlerle temizlik bakımı yapıldı. Bozulan elektronik sistemi seneye kaldı. Meclisin açılışına çok kısa süre kaldığından dolayı bir dönem daha idare edebilecek şekilde tamir edildi. 

SALGIN ÖNLEMLERİ

Kampüste termal kameraların sayısı artırılırken, meclis hastanesinde düzenli test yapılmaya devam edilecek. 
Daha önce oluşturulan meclis 'pandemi timleri' de yeni dönemde çalışmalarını sürdürecek. TBMM yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyen timlerin, şu ana kadar bu yola başvurmadığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi