ÖZGÜR ŞENGÜL/ İZ GAZETE- İzmir Tabip Odası, 'Bordolarımızı ve Taleplerimizi Fakslıyoruz' konulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilken, açıklamayı İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı okudu.

Çamlı, " Çalışma koşullarımız her geçen sene daha da ağırlaşırken, gelirlerimiz eridi. Sağlıkta şiddet ve hukuksuzluklar hayatımızın her anına girdi. Pandemi döneminde de artan iş yükü ve hastalık riski; sağlık emekçilerinin tükenmesine ve ölmesine neden olurken, buna sebep olanlar 'Hakkınız ödenmez' diyerek süreci sahte alkışlarıyla geçiştirmeye çalıştılar" dedi.

"EMEĞİMİZ SİZİN OYUNCAĞINIZ DEĞİLDİR"

Çamlı, "Medya önünde hekimlere büyük müjde olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında iyileştirme düzenlemesi, iktidar tarafından Meclis'te geri çekilmiştir. Bir kez daha söylüyoruz: Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir. Kendi getirdikleri tasarıyla yapacakları sınırlı iyileştirmeye bile tahammül edemeyip geri çeken anlayışla mücadelemiz artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

"HEKİMLER KÖLELİK ŞARTINI KABUL ETMİYOR"

Sağlık emekçilerinin mücadeleden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Çamlı, "Kamuoyunda yarattıkları algının tersine, bizleri hangi şartlara mahkûm ettiklerini görmeleri için TBMM’nin tatilden döndüğü bugün; bordrolarımızı TBMM Başkanı’na, TBMM Başkanvekillerine ve siyasi parti merkezlerine gönderiyoruz. Buradan tüm siyasilere sesleniyoruz: Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor, etmeyecek. Hak ettiklerimizi alana kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek" dedi.

Editör: Haber Merkezi