TUGAY CAN / TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Ege Üniversitesi’nde yer alan özel işletmelere yönelik Ege Üniversitesi rektörlüğünün baskısı devam ediyor.

Daha önce defalarca mahkeme heyetinin yürütmeyi durdurma kararı vermiş olmasına rağmen özel işletmeleri boşaltma kararını polis zoruyla uygulayan Rektörlük, bu kez de Ege Üniversitesi Poliklinikler Girişi’nde bulunan Dostlar Kantin’in işletmecisi Songül Kaplan’ın işyeri polis zoruyla boşaltıldı. Temyiz süresinin devam etmesine rağmen işletmesinin polis zoruyla boşaltıldığını belirten Kaplan, olaya tepki gösterdi.

HAKSIZ ŞEKİLDE YERİMİZDEN ÇIKARTILDIK

Mahkeme sürecinin dört ay önce başladığını ve halen devam ettiğini aktaran Kaplan, “Ben yaklaşık iki buçuk yıldır buradayım. Beni çıkarma sebeplerinin üniversite yararına olduğunu söylüyorlar. Ama bu doğru değil. Ayrıca benim temyiz sürem de henüz bitmedi. Haksız bir şekilde yerimizden çıkartıldık.” dedi.

OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Polis güçlerine itiraz eden oğlu Doğukan Kaplan’ın polis tarafından sebep göstermeksizin gözaltına alındığını sözlerine ekleyen mağdur Songül Kaplan, “ Oğlum halen gözaltında. Rektöre hakaret ettiği için gözaltına alındığını söylediler.”

Öte yandan edinilen bilgiye göre Doğukan Kaplan’ın halen gözaltında tutulduğu bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi