DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  Konak’a bağlı olan Tepecik Mahallesi’nde, iki buçuk ay önce takılan trofolarla birlikte elektrik faturaları dehşet bir artış gösterdi. Mahallede herhangi bir eve gelen faturaların 7 bin liraya kadar çıkması mahalleliyi isyan ettirdi. Tepecik Mahallesi’nde yaşayan esnaflardan biri olan Ömer Boyat, süreci İz Gazete’ye anlatarak uçuk fiyatlı faturalara tepki gösterdi.

‘MAHALLEYİ TAM BİLGİLENDİRMEDİLER’

Bu faturaların 2,5 aydır devam ettiğini ifade eden Boyat, “Daha önceden Gediz Elektrik müdürleri, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve bizim mahalle muhtarımızın oğlu-ki o da AKP ilçe yönetiminde yer alıyor- birlikte gelerek mahalleye trafo takılacak dediler. Geldikleri zaman mahallede küçük çaplı bir toplantı yaptılar. Ama mahalleyi tam olarak bilgilendiremediler. Trafolar takılacak, kaçak kullanım önlenecek dediler. E tabi kim kaçak kullanımı savunabilir ki? İnsanlar mağdur zaten, bir şey demedik” dedi.

‘BANA GELEN İLK FATURA 4 BİN LİRA’

Trafo takım sürecinin yaklaşık iki ay sürdüğünü ifade eden Boyat, “Taktıktan sonra bu aydan itibaren size faturalar gelecek dediler ama sistem tam oturmadığı için fatura gelmedi. Trafoların takıldıktan tam 55 gün sonra faturalar gelmeye başladı. Bana gelen ilk fatura 4 bin lira. Ben evde soba kullanıyorum. UFO gibi hiçbir alet kullanmıyorum, klimayı da çok nadir açıyorum” diye konuştu.

‘EVİNDE BUZDOLABININ FİŞİNİ ÇEKEN BİLE OLDU’

Boyat, “Komşularıma gelen faturaya baktığımda 2,500, 3 bin, hatta 5-6 bin lira geleni bile gördüm. Tabii insanlar şoka girdi bu sefer. Ama ilk başta yine herhalde biz çok kullanıyoruz diye düşündük. İnsanlar bu sefer kullandığının da azına düştüler. Evinde buzdolabının fişini çeken bile oldu” diye konuştu.

‘CEMAL BEYE YAZMAMIZA RAĞMEN BİZİ UMURSAMADI’

İkinci faturalar geldiğinde durumun değişmediğini ifade eden Ömer Boyat, “Bana gelen ikinci fatura 3 bin lira oldu. Artık şaşırıyorum. Evden neyi kısmam gerektiğini bilmiyorum. Evde karanlıkta yaşıyoruz, yine gelen fatura 3 bin. Karşı tarafta tek saat kullanan bir apartman var. Herkes fedakarlık yaptığı halde 3 haneye 21 bin tl fatura gelmiş. Tabii böyle olunca mahalle ayaklandı. Cemal beye yazıyoruz, telefonlar ediyoruz ama bizi umursamıyor bile. Biz de bir roman daha vardı dedik o da CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, onu arayalım. Aradığımızda adam geldi, Allah razı olsun. O gelince herkes derdini anlatmaya başladı, faturaları önüne attı, tabii adam ne yapsın? 17 senedir AKP burada, CHP çıkmamış ki. Ama adam yine de bize yardımcı olacağını, bu olayı Meclis’e taşıyacağını söyledi. Salı günü konuşacak ki, bize de söz verdi” ifadelerini kullandı.

 ‘ABDÜL BATUR’A KONU İLETİLMEDİ’

Ömer Boyat, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a bu konunun iletilmediğini ifade ederek, “Ben onun haberi olduğunu zannetmiyorum. Büyük çaplı kanalları bin defa aradık ama bizi umursamadılar” dedi.

Editör: Haber Merkezi